Home Zanimljivosti WHO tvrdi da od ovih naših maski nikakve koristi, ovi naši tvrde...

WHO tvrdi da od ovih naših maski nikakve koristi, ovi naši tvrde da ima ili ćete platiti kaznu 500 KM!

SHARE

Federalni stožer civilne zaštite u Bosni i Hercegovini od početka svoga djelovanja i većih ovlasti nakon dolaska koronavirusa na ova područja, uzela si je toliku slobodu da ni sami više ne znaju koje zakone donose ili odnose! Bitno je samo donijeti zapovijed ili naređenje pa makar se ne pitali stručnjaci, a realizacija istih nije primjenjiva što smo mogli u nedogled primjera vidjeti i što ćemo i dalje gledati.

Jedan od primjera su i zaštitne maske za lice. Tako ti oni donijeli naređenje da građani moraju nositi maski i zaštitne rukavica zbog koronavirusa, a tko ne bude nosio bit će prekršajno kažnjen s 500 KM. Što je mnogima koji su ovih dana u kućama, i nisu na svom radnom mjestu, okvirno jedna mjesečna plaća!

Razumljivo je da se maske i rukavice stave privremeno kada se ulazi u trgovački centar ili neku manju prodavnici dok se ne uzmu namjernice kako bi se s tim potezom zaštitile ostale osobe u slučaju da kišete, kašljete…. o čemu smo i pisali (link stranica ispod), ali konstantno nositi masku gdje nema puno ljudi ni okupljanja i još pri tome dok se vozikate po gradu i nikako ju s lica ne skidati, to već predstavlja još gori zdravstveni problem i bez koronavirusa, piše Širokibrijeg.info.

Donijeli su zapovijed da svi trebaju imati maske ali nisu tih maski dovoljno osigurali, navodi se u tekstu ovog portala,koji navodi u naslovu kako je Svjetska zdravstvena organizacija WHO rekla kako od maski nema velike koristi u prevenciji širenja virusa.