Home Politika Čović: Na ljeto ćemo imati 200 zaposlenih u Aluminiju

Čović: Na ljeto ćemo imati 200 zaposlenih u Aluminiju

SHARE

”Na ljeto ćemo imati 200 zaposlenih u Aluminiju i to na tržišno prihvatljivoj proizvodnji”, rekao je u srijedu predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH Dragan Čović komentirajući sporazum Aluminija i Abraham grupacije.

“Imali smo prethodno ogromno nadmudrivanje na Vladi FBiH. Inzistirao sam da se to završi bez obzira na virus. Na ljeto ćemo imati 200 zaposlenih i to na tržišno prihvatljivoj proizvodnji”, rekao je Čović.

Poručio je kako je ”koncepcija jednostavna”.  ”I Vlada Republike Hrvatske podržala je projekt. Ostaje nam da čekamo bolji i kvalitetniji rad”, najavio je Čović. Podsjetimo, Podružnica M.T. Abraham Grupe, Aluminij Industries d.o.o., te njezini međunarodni partneri China Machinery Engineering Corporation (CMEC) i China Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering & Construction Co., Ltd. (NFC) objavili su početkom ovog tjedna kako od utorka, 7. travnja, 2020. godine, počinje novo razdoblje za Aluminij d.d. Mostar, priopćeno je iz M.T. Abraham Grupe.

Ponovno pokretanje proizvodnje, kako je najavljeno, odvijat će se u etapama, a planirano je da s radom prvo krene ljevaonica gdje bi se na posao trebalo vratiti oko 200 radnika. Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica, piše Bljesak.info