Home Društvo Dom zdravlja Mostar: Nalazimo se u NAJOPASNIJIM DANIMA ZARAZE‼️

Dom zdravlja Mostar: Nalazimo se u NAJOPASNIJIM DANIMA ZARAZE‼️

SHARE

Ovom prilikom Dom zdravlja Mostar upućuje ponovni apel svim našim sugrađanima na ostanak kod kuće.

Apel prenosimo u cijelosti:

Dužni smo da Vas obavijestimo kako se trenutno nalazimo u četvrtom tjednu epidemije u HNŽ-u, kada dolazi do lokalnih transmisija bolesti i najveće mogućnosti infekcije.

Kako je naveo naš ravnatelj, dr. Mario Kordić, smatra se da je broj zaraženih čak do deset puta veća od onog statističkog broja testiranih, pozitivnih osoba. Ukoliko uzmemo taj podatak u obzir i dodamo na to lokalnu transmisiju bolesti, uskoro bismo mogli imati puno veći broj oboljelih što predstavlja veliki problem i opasnost kako za za naš zdravstveni sustav, tako i za sve nas ponaosob.

Sve Vas molimo da uvažite ovaj naš apel i strpimo se još malo. Ostajući i boraveći u svojim domovima pomažete svima nama, a i sebi. Dakle, bez obzira na liberalizaciju i restrikciju mjera, pozivamo Vas na savjesnu odgovornost i djelovanje u skladu sa istom.

Nadamo se da ste prepoznali naš angažman da Vas zaštitimo u svim trenucima, posebice ovim kriznim, kada je zdravlje svih nas izloženo velikoj opasnosti. Misija Doma zdravlja Mostar kao Javne ustanove primarne zdravstvene zaštite jest upravo PREVENCIJA. Stoga, morate biti svjesni da je jedino trenutno i moguće rješenje, ali i lijek za ovu pošast – ostati kući. Naša je zadaća, osnovna djelatnost i dužnost da Vas zaštitimo od pojave bolesti i zato nam treba Vaša pomoć!

Još jednom upozoravamo da se trenutno nalazimo u NAJOPASNIJIM DANIMA ZARAZE‼️

Također Vam se želimo zahvaliti svima na suradnji, kao i na dosadašnjem poštivanju svih naših mjera i preporuka. Samo zajedničkom sinergijom ovo možemo pobijediti i molimo Vas da budete uz nas i da nas podržite u ovoj borbi. Svi Vi koji poštujete naše preporuke i ponašate se odgovorno ste naši heroji!