Home Život Osječani ”zapeli” u Širokom zbog koronavirusa, ovo je njihova priča (VIDEO)

Osječani ”zapeli” u Širokom zbog koronavirusa, ovo je njihova priča (VIDEO)

SHARE
Vlasnici luna parka, obitelj Gartner iz Josipovca kod Osijeka, planirala je ostati u Širokom Brijegu tek 20 dana. No, zbog pandemije koronavirusa Široki Brijeg je postao njihov privremeni dom.

Supružnici Vesna i Djovani ”zapeli” su u svom luna parku u Klancu zajedno s dvojicom braće od njihove nevjeste te ne znaju kada će se moći vratiti svojoj kući u Josipovac gdje ih čekaju dva sina, dvije nevjeste i četiri unuka.

Žive u kamp kućici, paze se zbog novonastale situacije te ne napuštaju krug luna parka. Prije nekoliko dana volonteri Crvenog križa Široki Brijeg donijeli su im pakete hrane i higijenskih potrepština, a svakodnevno im pomažu susjedi te nekoliko građana Širokoga Brijega.

Nismo se htjeli obraćati nikome, svatko ima svoje muke, svi gledamo kako ćemo proći ovu krizu, ali narod je sam došao, sami su nas pitali i pomogli. Naši susjedi preko puta donijeli su nam hrane i sve ono najosnovnije i ne znam kako bi se zahvalio tim ljudima. Puno hvala Širokom Brijegu i nećemo nikada zaboraviti ovu dobrotvornost i ljudskost. Zbog svega dobroga što su nam ljudi učinili, doći ćemo opet i odužit ćemo se svim građanima Širokoga Brijega, kazao je u razgovoru za portal Jabuka.tv vlasnik luna parka Djovani Gartner.

Iskrene riječi zahvale svim Širokobriježankama i Širokobriježanima iskazala je i njegova supruga Vesna.

Hvala cijelom Širokom Brijegu, gradonačelniku i svima koji su nam pružili pomoć. Obećali smo se vratiti i jedan cijeli dan će biti besplatna vožnja u našem lunaparku za cijeli Široki Brijeg, kazala je, između ostaloga, u razgovoru za portal Jabuka.tv Vesna Gartner.