Home Politika Plaće će biti manje, mirovine ostaju iste

Plaće će biti manje, mirovine ostaju iste

SHARE

Ono što je tu ponuđeno, možda nije dovoljno, ali je u skladu s mogućnostima FBiH i to ćemo moći provesti – potvrdio je federalni premijer Fadil Novalić.

Rebalans federalnog proračuna nije razmatran na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine jer je u pitanju obiman posao za koji treba vremena, a sve treba biti usuglašeno sa 16 ministarstava – kazao je danas premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Premijer je ipak potvrdio da će taj dokument biti pred ministrima u utorak ili najkasnije u srijedu narednog tjedna.

Izrazio je očekivanje da će narednog tjedna biti zakazane i sjednice Zastupničkog i Doma naroda Federalnog parlamenta kada bi se trebao razmatrati Stabilizacijski zakon zajedno s rebalansom proračuna, prenosi Fena.

– Planirani rebalans je rebalans Federacije BiH te će biti smanjene federalne plaće – dodao je.

Napomenuo je da Stabilizacijski zakon predstavlja presjek stanja što je uključivalo i mišljenja stručnjaka, sindikata, poslodavaca i druge slojeve društva te se prilikom izrade zakona vodilo računa o mogućnostima Federacije BiH.

– Ono što je tu ponuđeno, možda nije dovoljno, ali je u skladu s mogućnostima FBiH i to ćemo moći provesti – potvrdio je federalni premijer Fadil Novalić.

Ponovio je i to da nema govora o smanjenju mirovina, ali također neće se moći govoriti ni o bilo kakvim povećanjima jer nije poznato u kojem smjeru će ići kriza uzrokovana širenjem novog koronavirusa Covid-19, prenosi Poskok.info