Home Vijesti Mostar čeka potporu iz zraka letjelica susjednih zemalja, požar se proširio i...

Mostar čeka potporu iz zraka letjelica susjednih zemalja, požar se proširio i na prostor RS-a

SHARE

Iako je najkritičniji dio na Rujištu iznad Mostara jutros u tri sata obranjen od vatrene stihije, gdje je ogromna požarna linija bila obuhvatila obje strane Prevoja i ugrozila kuće i vikendice, situacija još uvijek nije pod kontrolom.

Kako je rekao zamjenik zapovjednika Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Mostar Dragan Velagić, trenutno je sva pažnja brojnih ekipa na terenu usmjerena na gašenje požara koji se od Velikog Rujišta širi prema „Snježnoj kući“ i vikend-naselju.

– Tu su s nama brojni mještani bjelopoljske kotline, Mostara, radnici Šumarije, „HP Investing“, GSS-ovci i brojni drugi koji su nam, zaista, neizmjerno pomagali i tijkom noći. Međutim, nužna nam je podrška iz zraka. Stoga je zatražena međunarodna pomoć i čekamo odgovor – rekao nam je Velagić za Avaz.

Naveo je kako im je helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dalje na raspolaganju, ali zbog gustog dima njegovo djelovanje se očekuje nešto kasnije.

Kada je riječ o požaru na Bišini prema Nevesinju, vatra je prešla entitetsku liniju i na terenu su nevesinjski vatrogasci.