Home Gospodarstvo Bh. poduzetnik poručio kolegama: Prodajte vikendice i stanove, nemojte samo čekati pomoć

Bh. poduzetnik poručio kolegama: Prodajte vikendice i stanove, nemojte samo čekati pomoć

SHARE
Epidimeija koronavirusa uzela je velik zamah i u Bosni i Hercegovini, zbog čega ispaštaju i brojne gospodarske grane.

Stoga se dosta od strane vlasti, ali i udruga poslodavaca poteže pitanje prijeko potrebne pomoći gospodarstvenicima od strane države.

Međutim, postoje i nešto drugačija razmišljanja, krajiški gospodarstvenik Halil Bajramović smatra da “ono što se bude moralo zatvoriti, ostat će zatvoreno”.

Pojedini subjekti zatvorili bi se i bez ove krize. Mi smo do jučer svi plakali za radnicima kako ih nema, a sada je odjednom problem što ćemo s radnicima!

Ne treba zabušavati, sad te radnike treba pripaziti.

Neka i poslodavci odriješe kesu, ako imaju stan u Grazu, vikendicu u Opatiji, neka nešto prodaju i prebrode krizu. To je i njima u interesu. Mnogi su krenuli od konobarenja i sve su sad stekli od ove države, nije samo u državnom interesu da se sad svi spašavaju. Rad, požar pa i ovo stanje, to ni osiguranje neće platiti, to je viša sila, nepredviđene okolnosti, kaže Bajramović, prenosi Oslobođenje.

Smatra da će ovo stanje trajati još nekoliko mjeseci i treba se prilagođavati novonastaloj situaciji, jer će ona dugo biti konstantna u nekom od mogućih oblika. Radnicima treba pomoći ne samo država nego i poslodavci, a spašavati treba prvo ono što je potrebno društvu i zajednici u BiH.