Home Zanimljivosti BIJAČA: Snimka loših uvjeta pod šatorima

BIJAČA: Snimka loših uvjeta pod šatorima

SHARE

Nakon što je u medijima nedavno objavljena priča Neumljanina na radu u Dubrovniku koji se požalio na katastrofalno stanje u šatorima za privremeni boravak ljudi koji ulaze u BiH, stižu i nove informacije o lošim uvjetima pod šatorima, ovaj put s graničnog prijelaza Bijača kod Ljubuškog.

Po grupama i chatovima na Facebooku dijeli se snimka koju je snimio  jedan stanovnik „šatora“.

Snimajući zbijene krevete pod šatorom, sarkastično je komentirao; „Razmak od dva metra je tu, potencijalni zaraženi ne mogu prenijeti drugima“.

Kako se vidi na snimci, kreveti su toliko zbijeni da se između njih ne može niti proći.

Problem je i hladnoća.

„Propuh sa svih strana, nema WC-a, nema grijalica. Koga god pitaš nije nadležan za ovo. Civilna nema ništa s ovim, vojska nema ništa s ovim, Granična nema ništa s ovim, sanitarni inspektor nema ništa s ovim, nitko s ovim ništa nema“, komentira mladić situaciju se zatekao po povratku u BiH.

Nije poznato kada je snimka nastala.

Podsjetimo, šatore je na preporuku Predsjedništva BiH da se u roku 24 sata zatvore svi granični prijelazi na kojima nije uspostavljen „karantin“, 8. travnja postavila Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ), te su oni odmah pušteni u uporabu.

Oko ove problematike je već bilo prebacivanja odgovornosti, a Dnevnik.ba je već pisao kako se s ovakvim uvjetima u šatorima postavlja pitanje koji je smisao istih ako u njima ne postoji ni minumum uvjeta za boravak.

I najzdraviji čovjek bi se nakon jedne noći pod tankim šatorom, promrznut i pregladnio morao razboljeti. Ne od korone nego od nebrige, piše Radio Ljubuški.