Home Crna kronika OBITELJSKO NASILJE: U Makarskoj žena tjedan dana skrivala da joj je partner...

OBITELJSKO NASILJE: U Makarskoj žena tjedan dana skrivala da joj je partner slomio čeljust

SHARE

Dnevni bilten PU splitsko-dalmatinske izvještava danas o dva stravična slučaja obiteljskog nasilja. Na području Solina je nasilnik supruzi slomio rebro, a u Makarskoj je žena završila na Hitnoj s lomom čeljusti. Policija je intervenirala odmah po dojavama, oba zlostavljača su uhićena i privedena u postaje.

U srijedu navečer u obiteljskoj kući na području grada Solina odvijala se višesatna drama u kojoj je žrtva bila 45-godišnjakinja, a nad njom se iživljavao 40-godišnji suprug. Prvo je ženu tijekom večeri psihički zlostavljao da bi se oko 22 sata i fizički obrušio na nju.

Udarao ju je po glavi i tijelu dok nije u polusvjesnom stanju ostala ležati na podu. Kako je i premlaćena žrtva do ponoći ležala na podu s teškoćama u disanju i bez snage da ustane, nasilnik je tada odlučio pozvati Hitnu pomoć. Odvedena je u bolnicu gdje je utvrđeno kako ima frakturu rebra.

Nakon što joj je stabilizirano zdravstveno stanje puštena je na kućnu njegu. Partner je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Drugi slučaj je iz Makarske, a žrtvi je trebalo tjedan dana da skupi hrabrosti i prijavi zlostavljača policiji. Brutalni napad dogodio se u stanu u centru Makarske prošle srijede kada je 37-godišnjak napao 31-godišnju nevjenčanu suprugu. Zadao joj je brojne udarce po glavi i tijelu zbog kojih je otišla na Hitnu pomoć.

Medicinskoj ekipi je zbog straha od nasilnika rekla kako je ozljede zadobila u padu. Utvrđeno je kako joj je slomljena čeljust te je hitno operirana. Osim te teške ozljede imala je i niz hematoma po ruci. Po izlasku iz bolnice 31-godišnjakinja je smogla hrabrosti, otišla u policijsku postaju i prijavila nasilnika.

Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede. Određena mu je mjera opreza zabrane približavanja žrtvi, piše Slobodna Dalmacija.