Home Vijesti KORONAVIRUS U LJUBUŠKOM: Prvi slučaj štićenica staračkog doma, osoblje Doma zdravlja u...

KORONAVIRUS U LJUBUŠKOM: Prvi slučaj štićenica staračkog doma, osoblje Doma zdravlja u izolaciji jer je pozitivna i majka malog djeteta koje su liječili

SHARE

Potvrđen je prvi slučaj zaraze korona virusom na području Ljubuškog.

Potvrdio je to za Radio Ljubuški u današnjem dnevnom izvješću dr. Ivan Landeka, član Stožera civilne zaštite grada Ljubuškog.

Kako se doznaje, do prvog slučaja zaraze u Ljubuškom je došlo u privatnom staračkom domu na Humcu, čija je štićenica, navodno, neko vrijeme boravila na ortopediji SKB Mostar.

„Tijekom jučerašnjeg dana na području Ljubuškog oko 14 sati stigla je potvrda o pozitivnom nalazu za stariju žensku osobu smještenu u privatnom staračkom domu u Ljubuškom. Riječ je o osobi koja je bila na operativnom zahvatu  u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a inače je osiguranik Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a. Osoba se osjeća dobro, nema tegoba. Epidemiološka situacija se rješava, popisani su kontakti, testirani su djelatnici  i štićenici doma koji su bili u kontaktu s njom”, rekao je Landeka.

Odmh nakon prvog, u kasnim poslijepodnevnim satima došao je i potvrdan nalaz za mlađu žensku osobu sa područja Ljubuškog koja se testirala radi boravka s maloljetnim djetetom u pratnji u bolnici.

“Kako je dijete zbog prirode bolesti posljednjih par dana dolazilo na Odjel hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški  tako sada djelatnici naše hitne, njih više od deset, odlazi u samoizolaciju. Majka nije pokazivala nikakve simptome, a testirala se samo iz razloga boravka u bolnici u pratnji maloljetnog bolesnog djeteta“, rekao je Landeka, piše Radio Ljubuški.