Home Društvo Dragan Čović izrazio sućut franjevcima, rodbini i prijateljima pokojnog fra Ante Kutleše

Dragan Čović izrazio sućut franjevcima, rodbini i prijateljima pokojnog fra Ante Kutleše

SHARE

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH uputio je brzojav sućuti provincijalu fra Miljenku Šteki, franjevcima, rodbini i prijateljima pokojnog fra Ante Kutleše.

Brzojav sućuti prenosimo u cijelosti:

Teška kušnja pred kojim se našlo cijelo čovječanstvo, pandemija korona virusa, prerano je i na silu otrgla iz naših života dobrog i dragog nam svećenika naše Crkve, fra Antu Kutlešu.

Prepun ljudske topline i posvećenosti koju je tako spontano dijelio sa svakim čovjekom kojega mu je Gospodin postavio na životni put, fra Ante je vršio svoj svećenički poziv i duhovno krijepio svoje vjernike. Borba s nepoznatom bolesti, koji ne bira svoje žrtve i smrt našeg dragog fra Ante iznova nas potiče da čuvamo sve one kršćanske vrednote po kojima je On živio, služeći nesebično Bogu i čovjeku.

Ova kušnja neka bude poziv svima nama da se u svojim molitvama još više približimo Gospodinu i da osnaženi vjerom u Uskrslog Krista prebrodimo i ovaj izazov koji je pred nas stavljen.

U ime hrvatskog naroda BiH i svoje osobno, provincijalu fra Miljenku Šteki, svoj braći franjevcima, rodbini i prijateljima pokojnog fra Ante upućujem iskrenu prijateljsku i kršćansku sućut.

S vjerom u vječni život, uspomena na našeg pokojnog fra Antu zauvijek će ostati sačuvana u našim mislima i srcima, a u molitvama njegovu dušu preporučamo dobroti i milosrđu Božijem.