Home Vijesti Mostar: Pet bolesnika na respiratoru su u izrazito teškom kliničkom stanju

Mostar: Pet bolesnika na respiratoru su u izrazito teškom kliničkom stanju

SHARE
Pet bolesnika na respiratoru, koji se nalaze u mostarskoj Covid-bolnici, su u izrazito teškom kliničkom stanju, potvrdio je tijekom obraćanja Kriznog stožera HNŽ-a Darko Juka, savjetnika predsjednika Vlade HNŽ-a.

Covid-bolnici trenutno se nalaze 22 bolesnika od toga ih je sedam u respiracijskom centru, a 15 u izolacijskom bloku 2Pet bolesnika je na respiratoru, a 14 na kisiku. Bolesnici na respiratoru su u izrazito teškom kliničkom stanju, dok su ostali bolesnici stabilno bez pogoršanja, kazao je Juka.

Također, prema infomacijama Svjetlane Grgić, spec. infektologije Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar, u protekla 24 sata nije bilo novih hospitalizacija.

Tijekom protekla 24 sata u SKB Mostar testirano je ukupno 115 uzoraka, a pozitivan je samo jedan iz Mostara.

Iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a rečeno je da su ukupno u HNŽ-u izdana 2.683 rješenja o samoizolaciji.

Prema informacijama iz Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a, u protekla 24 sata nije zabilježen nijedan prekršitelj samoizolacije dok je u istom razdoblju evidentirano devet prekršitelja zabrane kretanja od kojih je sedam iz Mostara te po jedan iz Čapljine i Konjica.

Izvor: Jabuka.tv