Home Vijesti Sin se žalio: Oca su mu odveli u Ortiješ u karantenu nakon...

Sin se žalio: Oca su mu odveli u Ortiješ u karantenu nakon 48 dana izolacije

SHARE

Nakon 21 dana provedenog u samoizolaciji u Austriji, pa potom 14 dana karantene u Hrvatskoj te osam, od 14 naloženih, dana samoizolacije u iznajmljenom stanu, jednog su 49-ogodišnjeg Mostarca pozvali u karantenu u Ortiješ.

Sin čovjeka koji je do pandemije virusa korona radio u Austriji, a čiji su podaci poznati redakciji portala Bljesak.info, rekao je kako se njegov otac, koji je prošao četiri brza testa u Austriji i tri u Hrvatskoj i bio negativan na Covid-19, uredno javljao liječnici i policiji te da nije imao nikakvih simptoma, piše Bljesak.info

Izolaciju je, radi ulaska iz drugih zemalja u BiH, poštivao. ”U samoizolaciji, u stanu kojeg smo unajmili, je bio do subote. Nema nikakve simptome. Dolje (u Ortiješ, op.a.) su ga prebacili bez neke naredbe i uz prilično negativan ton da će ga ako treba i privesti”, rekao je naš sugovornik. Tvrdi kako se sada njegovom ocu ”nameće” novi zakon po kojem bi, nakon svih ovih dana samoizolacije, trebao u karanteni provesti novih 28 dana. I sam upućen u zakone i procedure, navodi kako su ispred trebale biti medicinske ekipe kako bi provjerili i testirali one koji se smještaju u te prostorije. Kaže kako od toga nema ništa.

”Ako netko bude pozitivan, ne smije tu ulaziti. Oni su dolje cirkus napravili. Sad bi moj otac, koji ima iza sebe toliko dana samoizolacije, trebao strahovati hoće li se od nekoga zaraziti jer nitko ljudima nije testove radio”, rekao je naš sugovornik, koji je zatražio da se ne navode imena njega i oca mu. ”Dolje su uvjeti katastrofa. Počevši od liječnika i medicinskog osoblja kojeg nikako nema dolje, pa do hrane i higijenskih uvjeta”, rekao je.

Podsjećamo, iz mostarskoj naselja Ortiješ upućeni su brojni apeli portalu Bljesak.info u kojem se ljudi žale na uvjete u kojima su smješteni. Pokušali smo odgovor dobiti od Kriznog stožera HNŽ-a ali odgovore nismo dobili. U međuvremenu, u drugim gradovima BiH počeli su štrajkovi glađu u smještaju ovakve vrste, piše Bljesak.info