Home Vijesti Za vrijeme pandemije koronavirusa nema naplate parkinga na urbanom području grada Ljubuškog

Za vrijeme pandemije koronavirusa nema naplate parkinga na urbanom području grada Ljubuškog

SHARE

Gradskog vijeća Ljubuški je na 38. sjednici održanoj danas u hotelu Bigeste usvojilo odluku i o privremenoj odgodi primjene Odluke o parkiranju na urbanom području grada Ljubuškog. Ovom Odlukom, privremeno se odgađa primjena Odluke o reguliranju parkiranja na urbanom području grada Ljubuškog uslijed izvanrednog stanja uzrokovanog pandemijom korona virusa.

Primjenjuje se dok su na snazi mjere zaštite uslijed proglašene nesreće na području FBiH uzrokovane pojavom koronavirusa i Odluka stupa na snagu danom objave u Službenom glasniku grada Ljubuškog.

Odluku je obrazložio Vedran Markotić, direktor poduzeća JP „PARKOVI” d.o.o. Ljubuški koje temeljem javne ovlasti kao i gore navedene Odluke vrši organizaciju i naplatu parkiranja na urbanom području grada Ljubuškog.

Nakon provedenih analiza uslijed proglašene pandemije koronavirusa u službi je utvrđeno svrsishodnim da se naplata parkiranja na urbanom području Grada Ljubuškog ukine, odnosno da se naplaćivanje parkinga ne vrši za vrijeme stanja prirodne nepogode prouzročene korona virusom, te da nakon što prestanu izvanredne mjere da se ponovno krene s naplatom parkiranja na urbanom području grada Ljubuškog.