Home Vijesti Ukinuta zabrana kretanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Ukinuta zabrana kretanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj

SHARE

Stožer civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) donio je odluku o stavljanju izvan snage Zapovijedi o zabrani napuštanja mjesta prebivališta u ŽZH-u.

Zapovijed je ukinuta kao rezultat poboljšanja epidemiološke situacije, stoji u priopćenju za javnost iz Stožera civilne zaštite ŽZH te se dodaje da će Stožer nastaviti pratiti stanje i daljnje odluke donositi sukladno razvoju situacije.

– Odluku u tom smjeru planirali smo donijeti u subotu, ali s obzirom na to da je Hercegovačko-neretvanska županija to učinila već danas, i mi smo se odlučili na isti potez s obzirom da su naše dvije županije dosta povezane u infrastrukturnom smislu – izjavio je za Fenu predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

Iz Stožera civilne zaštite ŽZH podsjećaju da su i dalje na snazi mjere zabrane kretanja osobama starijima od 65 godina i mlađima od 18 godina te da će u sljedećim danima policija postrožiti kontrole osoba koje se nalaze u samoizolaciji, kao i kontrole zabrane kretanja građana od 20 do 5 sati ujutro.