Home Društvo Dva kuma poklonila maske Ljubušacima

Dva kuma poklonila maske Ljubušacima

SHARE

Vrijedna donacija od dvadeset tisuća maski jučer iz Njemačke stigla u Crveni križ Ljubuški. Ovdje se radi o velikoj vrijednosti maski, kako zbog trenutne cijene na tržištu, tako i zbog otežane nabavke istih.

Nalazimo se u izvanrednoj situaciji kada jedino čovjek može pomoći drugome čovjeku, a solidarnost i zajedništvo predstavljaju jedini put i rješenje. Dva Ljubušaka, kumovi Mate Bukmir i Vjekoslav Boras vođeni time odlučili su učiniti pravu stvar, pomoći svome gradu i pokloniti masku svakom sugrađanima.

Njih dvojica su osigurali novac i kupili maske, a Crveni križ Ljubuški je maske dovezao iz Njemačke.   Vjekoslav je rođeni Ljubušak koji živi u Njemačkoj i ima građevinsku firmu FBM BORAS Facility&Bau Management Gmbh u Frankfurtu s uposlenih 180 radnika te uspješno posluju u Njemačkoj, a njegov kum Mate Bukmir je mladi ugostitelj objekata Cafe bara Siriusa i Noćnog kluba Diamond.

Ova donacija će biti od iznimne vrijednosti građanima jer će sada svi imati masku s obzirom da je na snazi odluka Kriznog stožera Županije Zapadnohercegovačke o obaveznom nošenju maski na ulicama.

Prema riječima Viktora Grbavca, predsjednika Crvenog križa do sada su podijelili više od šest tisuća maski, policijskim službenicima, zdravstvenim radnicima i drugim koji po prirodi posla svakodnevno komuniciraju s građanima. Ovo je nova donacija od 20 tisuća maski koje će podijeliti građanima Ljubuškog kako bi svi imali besplatnu masku. Kada to zbrojimo sa šest tisuća koje su do sada podijelili to je 26 tisuća maski koje su osigurane zahvaljujući donaciji dobrih ljudi i Crvenom križu Ljubuški.

U ponedjeljak bi trebala krenuti podjela tih maski, ali će svi o tome biti na vrijeme obaviješteni. Iz Crvenog križa Ljubuški upućuju veliku zahvalu donatorima na hvalevrijednom poklonu koji je primjer kako bi se trebali Ljubušaci ponašati  prema svom gradu i svojim sugrađanima.

Ova donacija naših Ljubušaka daje nam nadu da ćemo iz cijele situacije s koronavirusom izaći itekako humaniji, jači i složniji jer dajemo sve od sebe da pomognemo drugima.