Home Crna kronika VIDEO Uhićen Samir Ganić koji je susjedu Goranu Sabranoviću nanio teške tjelesne...

VIDEO Uhićen Samir Ganić koji je susjedu Goranu Sabranoviću nanio teške tjelesne ozljede, evo što je o svemu priopćio HDZ BiH

SHARE

Samir Ganić uhićen je jučer zbog napada na svog susjeda Gorana Sabranovića, u tuzlanskom naselju Miladije, točnije ulici Pavla Goranina.

– Muškarac S. G. pod neutvrđenim okolnostima napao je muškarca G. S. U sukobu je sudjelovalo više osoba, a policijski službenici su evidentirali sve sudionike događaja. Nakon incidenta uhićen je S. G, koji će do kraja dana biti predan u nadležnost tužitelja – rekla je glasnogocornica Uprave policije MUP-a TŽ Amra Kapidžić.

O incidentu je već ranije obavješten nadležni županijski tužitelj, a istragu provode pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Navodno su pozadina sukoba nerazjašnjeni imovinso-pravo odnosi između susjeda.

– G. S. je nakon incidenta prevezen na Univerzitetski klinički centar Tuza gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede – dodala je Kapidžić.

Kako saznaje ‘Faktor’ ozlijeđeni je zadobio prijelome kosti lica, koje su nastale uslijed udarca nogom u glavu, a saznajemo i da je izjavio kako je tijekom obračuna izgubio i svijest.

Sukob između Ganića i Sabranovića traje već neko vrijeme, a kako se saznaje Ganić je zbog prijetnji likvidacijom obitelji Sabranović, prošle godine osuđen uvjetno na godinu dana, odnosno šest mjeseci zatvora za ponovljeno kazneno djelo.

Ovaj događaj, ima elemenata i nacionalizma te su se zbog toga oglasili i iz Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednica (HDZ) Tuzla.

– Gradski odbor HDZ BiH Tuzla oštro osuđuje fizički napad koji se dogodio u naselju Miladije prilikom kojeg su nanesen teške tjelesne ozljede Goranu Sabranoviću i to od strane više osoba. Upravo zbog činjenice kako je napad bio isplaniran i s predumišljajem pozivamo nadležne pravosudne institucije da hitno reagiraju te rasvijetle cijeli događaj i s detaljima upoznaju javnost. Posebno želimo istaknuti da nas žalosti i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i elementi nacionalne netrpeljivosti. Kroz takve pojedinačne primjere nanosi se velika šteta cijelom društvu i stvara osjećaj straha da svaki stanovnik Tuzle može biti izložen ovakvoj vrsti napada – navodi se, između ostalog, u priopćenju tuzlanskog HDZ-a.