Home Crna kronika BiH Liječnik i bivši zastupnik preminuo od koronavirusa

BiH Liječnik i bivši zastupnik preminuo od koronavirusa

SHARE

Specijalist interne medicine, subspecijalist nefrolog dr. Dragan Vojvodić preminuo je jučer, nakon mjesec dana borbe s novim koronavirusom, priopćeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banja Luci.

“Liječnici, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog liječnika i imali priliku s njim surađivati. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije, a to su naši pacijenti. Dr. Vojvodić bio je čovjek bez zadrške, odan svojoj profesiji i liječenju pacijenata. Spadao je u ljude koji zrače istovremeno i autoritetom i skromnošću, prepoznatljiv po svom entuzijazmu”, navodi se u priopćenju.

Ističu da je svoju predanost pacijentima i liječničkoj profesiji pokazao je i ovaj put, kada nije odstupio od humane dužnosti iako je bio u rizičnoj kategoriji ljudi po novi koronavirus.

Dr. Dragan Vojvodić rođen je 4. Siječnja 1959. godine u Vrbljanima, općina Ribnik. Radio je u Klinici za unutarnje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, u Odjelu nefrologije. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, a subspecijalizaciju iz oblasti nefrologije završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Domu zdravlja u Ključu, a nastavio u Centru za medicinska istraživanja- Medicinska elektronika u Banjaluci, potom u Internacionalnom centru za dijalizu Banja Luka.

Od 2009. godine bio je stalno zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Autor je i koautor više stručnih i znanstvenih radova iz oblasti nefrologije. U nekoliko saziva bio je zastupnik Narodne skupštine Republike Srpske, piše HMS