Home Politika Jandroković najavio tužbu protiv Bernardića koji ga je nazvao rektalnim alpinistom

Jandroković najavio tužbu protiv Bernardića koji ga je nazvao rektalnim alpinistom

SHARE

Nastavljaju se politička prepucavanja oko svečanosti u povodu 25. obljetnice Bljeska u Okučanima koju je predsjednik Zoran Milanović napustio jer su neki sudionici nosili obilježja HOS-a. Rječnik kojim se pojedini političari pritom koriste postaje sve grublji i uvredljiviji.

HOS-ova zastava na polaganju vijenaca u Borovu selu za SDP je čista provokacija. Davor Bernardić  tvrdi da HDZ pokušava vratiti glasače koje im je uzeo Miroslav Škoro. “Mi smo vozili 300 km da položimo cvijeće i zapalimo svijeće poginulim hrvatskim braniteljima koji su izgubili živote na prvoj crti obrane naše zemlje i nećemo se sigurno povijati pred HDZ-ovim provokacijama”, kazao je.

Bernardić je podržao je odlazak predsjednika Milanovića iz Okučana nazvavši isticanje ustaškog pozdrava u javnosti – provokacijom iz kuhinje premijera Plenkovića. Bernardić je kazao kako se premijer Plenković “skriva iza svog rektalnog alpinista gospodina Jandrokovića jer 3 dana ne daje odgovor na to što misli o pozdravu ‘Za dom spremni'”.

Zbog ovakvih izjava prozvani predsjednik Hrvatskoga Sabora Gordan Jandroković  najavljuje tužbu. U izjavi iz njegovog kabineta stoji kako je angažirao odvjetnika da protiv Davora Bernardića podigne tužbu radi zaštite časti i ugleda.

– Ne želim se spuštati na razinu primitivnih uvreda i valjati se po blatu s frustriranim ljudima. Osobito ne želim komentirati takav očajnički pokušaj prikrivanja vlastite nesposobnosti i neznanja predsjednika SDP-a. Moja časna funkcija i kućni odgoj mi to ne dopuštaju, stoji u izjavi.

HDZ: Nezrelost koja diskvalificira Bernardića

Na Bernardićeve izjave reagirao je i HDZ. Poručuje da je predsjednik SDP-a svojim izjavama svima otvorio pitanje: Zamislimo da je Bernardić na čelu države i da vodi Hrvatsku u borbi protiv epidemije i gospodarske krize?

– Na Međunarodni dan žena vrijeđa žene, na Svjetski dan slobode medija vrijeđa novinare. Umjesto da raspravlja argumentima, Bernardić besprizornim i primitivnim uvredama na razini najprostijeg uličara, poput današnje izjave usmjerene prema predsjedniku Hrvatskog sabora, pokazuje nekulturu, infantilnost i nezrelost koja ga diskvalificira ne samo kao političara nego i kao čovjeka, poručuju iz HDZ-a.

Mrsić pozvao Bernardića da se očituje

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić poručio je kako je nedopustivo koketiranje čelnika SDP-a Davora Bernardića s ustaškim pokličem ‘Za dom spremni’ prilikom polaganja vijenaca u Borovu Selu. U javnom prostoru nema mjesta za ustaški poklič bez obzira na tumačenja HDZ-ovih komisija za suočavanje s prošlošću, poručio je Mrsić. Bernardića je pozvao da se očituje i dodao kako “dodvoravanje krajnjoj desnici nije put za poraz HDZ-a na izborima, već osigurač za njihov novi četverogodišnji mandat.

– Zamislite da večeras uključite svoje televizore poželite pogledati Dnevnik vaše kuće i da netko s malog ekrana vašeg oca, brata, supruga ili prijatelja nazove imenima, odnosno imenuje na način kako je to gospodin Bernardić učinio sa gospodinom Jandrokovićem. To je jednostavno nedopustivo, izjavio je ministar Tomislav Ćorić, piše HRT