Home Politika Umirovljeni časnik 4. GBR Ivan Tomić: ‘Predsjedniče dok omalovažavate živote poginulih HOS-ovaca...

Umirovljeni časnik 4. GBR Ivan Tomić: ‘Predsjedniče dok omalovažavate živote poginulih HOS-ovaca recite koliko ste vi dali za RH?’

SHARE

“Gospodine Predsjedniče, kao branitelj, dragovoljac, ZNG-a, pitam vas ima te li imalo srama? Osobe bez ruku, nogu i očiju, kao mladići i djevojke koju su izgubili zdravlje boreći se za ovu državu koja Vas danas plaća, Država čiji ste vi predsjednik, koliko u vama ima bezobrazluka, mržnje, kojom Vi omalovažavate živote HOS-ovaca, koji su u temelje te države ugradili sve što su imali. Koliko ste dali za RH, a koliko ste uzeli?”, napisao je umirovljeni časnik 4. GBR, Ivan Tomić.

Njegovo pismo koje donosi nacionalno.hr prenosimo u cijelosti:

Gospodine Predsjedniče, kao branitelj, dragovoljac, ZNG-a, pitam vas ima te li imalo srama? Osobe bez ruku, nogu i očiju, kao mladići i djevojke koju su izgubili zdravlje boreći se za ovu državu koja Vas danas plaća, Država čiji ste vi predsjednik, koliko u vama ima bezobrazluka, mržnje, kojom Vi omalovažavate živote HOS-ovaca, koji su u temelje te države ugradili sve što su imali.

Pripadnici HOS-a su ranjeni, ubijeni raketama i metima nasljednika onih kojima Vi čestitate navodnu borbu protiv antifašizma. Ako želite pljuvati po sebi kao političarima, slobodno izvolite. Žao mi je vas jedino što morate živjeti u Državi koju prezirete, za koju niste dali ništa a uzeli sve : ali ne prezirete njen novac , koji ima isto naziv „ustaški“ a to je KUNA.

Pitam vas koliko puta ste se preznojili za ovu Hrvatsku, koliko neprospavanih noći za Hrvatsku ste proveli na -31 C, koliko noći ste spavali na snijegu, koliko ste puta jeli, a na rukama ste imali slavonsku prašinu, jer niste imali ni vode ni vremena da bi ste oprali ruke, koliko ste noći proveli na brdu gdje šiba dalmatinska bura, koliko …..

Koliko ste dali za RH, a koliko ste uzeli?

Je li vaš najveći strah koji ste podnijeli za RH let helikopterom od Zagreba do Grobnika? Ili kad Vam je pukla cijev u stanu?

Branitelji, pogotovo predsjednici Udruga, svakodnevno susrećemo ljude koji teže dominaciji nad nama, teže tome da nas zarobe. U svijetu politike to je uobičajena stvar. Ali, ne samo politike. Svako malo neki novi moćnik. Oni općenito žele da im se kliče, klanja i dolično pazi. U stvarnosti mi smo ti koji u dnu duše smještamo iznad sebe ovu ili onu osobu.

Isto se može dogoditi kad, našavši se pred uglednim sugovornikom sagibamo glavu, približavamo mu se zbunjeni, zaplašeni i niži… I što onda očekujemo od drugog?

Mi smo ti koji sa svojim ponašanjem sve to želimo. Koji želimo biti tretirani kao inferiorni. Treba poštivati druge kao što smo navikli poštivati sebe same, a jedino pred Bogom prigibati svoja koljena!’

Zašto pozivate na proslave političare, koji ništa nisu dali za ovu Državu? Zašto ih stavljate u prve redove? Zašto im dajete priliku da drže govor, a mi im plješćemo? Zašto? Zato da bi ste ušićarili neku sitnu korist, a time izdali i ZNG i HOS na koncu i sve branitelje.

Naša je Država, naše su proslave. Mi trebamo biti u prvim redovima, mi trebamo držati govore, a oni ako hoće neka dođu, ako hoće neka nam plješću. Ne trebamo lažne pohvale kao ni dodvoravanje za izbore na kojima njih biramo!

Pred kime klečite, branitelji, ljudi?!

Umirovljeni časnik 4. GBR

Ivan Tomić

Izvor: Narod.hr