Home Crna kronika POGLEDAJTE KORONA PARTY U SARAJEVU (VIDEO) Ministar, poznati doktori, estradne zvijezde partijaju...

POGLEDAJTE KORONA PARTY U SARAJEVU (VIDEO) Ministar, poznati doktori, estradne zvijezde partijaju u vrijeme korone, kakvu poruku šalju narodu!

SHARE

Iako su vlasti u našoj zemlji tek počele s popuštanjem mjera suzbijanja koronavirusa, čini se da mnogi ne mare za to, pa ni bh. državni ministar Staša Košarac koji se prije par noći u Sarajevu našao na derneku sa brojnim glazbenim zvijezdama.

Usprkos mjerama zabrane okupljanja i socijalne distance od najmanje dva metra, pribijeni jedni uz druge za velikim stolom u sarajevskom restoranu Golf Klub našli su se ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, sarajevski biznismen Zijad Blekić, a odmah uz njih Halid Bešlić i Šerif Konjević, javlja Klix.ba.

S druge strane stola tu su i Hari Varešanović, Semir Cerić Koke, pa i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić. Inače, Fejzić je član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Sarajevskoj županiji.

Vrijedi podsjetiti da je rad ugostiteljskim objektima i dalje zabranjen, ali vesela ekipa nevješto se sakrila iza navučenih roletni restorana.

Međutim, sve što su roletne skrile, Instagram je otkrio. Jednako kao i brojna parkirana vozila ispred restorana te odjekivanje glazbe sarajevskom ulicom Slatina, što je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba.

Jedna od prisutnih na derneku bila je i Slađana Mandić koja je cijelu noć ispratila svojim Instagram Storyjima. Raspjevani Šerif, Halid, Hari, Koke, pa i Košarac, s čašama u zraku, zabavljali su sinoć Slađine Instagram pratitelje.

Nakon dojava o skandaloznom događaju, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Sarajevske županije prekinuli su veliki korona-dernek u restoranu Golf Klub u Sarajevu.

U prekidanju zabave sudjelovala je i Specijalna jedinica MUP-a Sarajevske županije, a prisutnima su, kao i vlasniku objekta, izdati prekršajni nalozi i svi će biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

Inače, zabava je organizirana povodom proslave rođendana liječnika Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne kirurgije na KCUS-u. Policija je u restoran stigla odmah po prijavi da se u ovom ugostiteljskom objektu održava zabava koja je u suprotnosti s mjerama i preporukama koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa.

Zbog nepoštivanja mjera kažnjeni će biti državni ministar Staša Košarac, estradni umjetnici Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić.

U vrijeme kada se cijeli svijet, pa i BiH, bori s epidemijom koronavirusa događaj poput ovog je za svaku osudu, posebno zbog činjenice da se na zabavi našao jedan državni ministar i estradni umjetnici u kojima mnogi vide uzore.