Home Vijesti BiH: S hrvatskom putovnicom možete preko granice, u Hrvatsku

BiH: S hrvatskom putovnicom možete preko granice, u Hrvatsku

SHARE

Načelnik Uprave Granične policije Republike Hrvatske Ivan Ničeno na videokonferenciji direktora graničnih policija zemalja EU te BiH i Srbije poručio da ulazak u Hrvatsku neće biti moguć stranim državljanima ni uz potvrdu negativnog testa na koronavirus.

Ničeno je time opovrgnuo najavu Alemke Markotić, direktorice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, koja je nedavno kazala da će sve osobe koje žele ući u Hrvatsku od sada morati imati potvrdu da su testirane na koronavirus i da test ne smije biti stariji od 24 sata.

Savjetnik direktora GP BiH Svevlad Hoffman, koji je bio sudionik sastanka je pitao Ničena hoće li državljani trećih zemalja, odnosno onih koje nisu članice EU, moći ući u Hrvatsku s putnim ispravama i potvrdom o negativnom testu na koronavirus, piše Klix.ba.

Na to je dobio odgovor da i dalje ostaje na snazi odluka o zabrani ulaska državljanima BiH u Hrvatsku, osim za one koji imaju stalno mjesto prebivališta u Hrvatskoj ili imaju državljanstvo RH ili se nalaze u tranzitu.

Podsjećamo, zbog pandemije koronavirusa od 14. ožujka zatvorila se državna granica Republike Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.

Kako je prenio Jutarnji list, dogovaraju se epidemiološke mjere za ugostitelje, hotelijere i privatni smještaj kako bi turistička sezona u Hrvatskoj mogla početi 1. lipnja.

Poslali smo upit i Graničnoj policiji BiH i Republike Hrvatske, objavit ćemo ga čim ga dobijemo.