Home Crna kronika Hrvatska: Otkriven pedofil, djevojčici (12) slao sliku spolnog organa

Hrvatska: Otkriven pedofil, djevojčici (12) slao sliku spolnog organa

SHARE

Policija istražuje muškarca T.M. (54) sa šireg slatinskog područja, koji se dva mjeseca javljao djevojčici (12), a kojoj je slao poruke, fotografije svog spolnog organa i videouratke. Radi se o, kako se doznaje, bivšem policajcu.

Javljao joj se često, u različitim dijelovima dana, iako mu je ona u više navrata rekla da ima 12 godina i da ne razumije što joj točno šalje. Nije odustajao, nego joj je i dalje pisao, čak i kad danima ne bi odgovorila na poruku.

Iz poruka, u kojima se lažno predstavljao kao 38-godišnjak, vidljivo je kako je djevojčicu ispitivao s kime spava, smije li joj slati fotografije te je od nje tražio da ih odmah i izbriše nakon što ih primi. Kad bi mu odgovorila da zašto njoj šalje te fotografije, on bi joj odgovorio: „Zato što si mi draga…mlada si, ali jako privlačna i to me uzbuđuje.“ Ona mu nikad nije poslala svoju fotografiju, piše ICV.

U jednoj od prepiski vidljivo je kako je priznao da je komunicirao i s drugim maloljetnicima na ovaj način, nakon što ga je djevojčica otvoreno pitala je li i drugim djevojkama njenih godina slao poruke. Odgovorio je „da“ te da je riječ o osobama od 13 godina, javlja Index.

Srećom, dvanaestogodišnja djevojčica nije „prava“, već je riječ o diverziji, odnosno lažnom Facebook profilu koji je stvorila grupa zaštitnika djece pod nazivom Stoppedofilijisp koja ima sjedište u Republici Srbiji, a djeluje u cijeloj regiji i u čiju je zamku „pao“ muškarac sa šireg slatinskog područja.

Prepiske s T.M. organizacija je sinoć objavila javno na svom Facebook profilu, a kako bi upozorila sve koji ih prate. Napisali su da je riječ o „predatoru koji je poslao diverziji dvanaestogodišnjeg djeteta: desetke fotografija i video.“

“Smatramo da je osoba izuzetno opasna po djecu te smo stoga objavili dio prepiske i pozvali nadležne institucije Republike Hrvatske na brzu reakciju. Dio prepiske objavili smo baš sinoć jer je prije nekoliko dana muškarac blokirao diverziju. U periodu od nekoliko tjedana stalno je slao poruke i materijal, samo je 30 fotografija njegovog spolnog organa. Njegova namjera je bila jasna, on je opasan i procijenili smo da je vrijeme za reakciju”, rekao je jedan od osnivača organizacije Stoppedofilijisp SubRosa kojeg je Index kontaktirao.

Policija u ovom trenu slučaj istražuje, potvrdili su u PU virovitičko-podravskoj, kojoj je Index poslao upit jesu li upoznati s objavom i njenim sadržajem.

“Vezano za Vaš upit da li je navedena osoba već evidentirana zbog takvog ili sličnih djela, obavještavamo Vas da nismo u mogućnosti dati takvu informaciju. No ovim putem pozivamo sve roditelje, skrbnike i staratelje da prate što njihova djeca rade na internetu i putem mobitela, s kim se dopisuju i kakve sadržaje razmjenjuju te da u svakom ovakvom slučaju odmah nazovu policiju i prijave osobu“, poručili su iz PU virovitičko-podravske.

T.M. je u međuvremenu izbrisao profil na društvenoj mreži s kojeg se svakodnevno javljao maloljetnoj djevojčici, odnosno diverziji grupe Stoppedofilijisp, objavio je Index.