Home Društvo Kumče i rođeno dijete: Već se zna tko će ‘pomladiti’ mostarske odjele

Kumče i rođeno dijete: Već se zna tko će ‘pomladiti’ mostarske odjele

SHARE
Dok su se neke druge razine zabavile mirisom malina, gospodarskim mjerama i korona-dernecima, nevidljiva mostarska gradska vlast preustrojava svoje odjele te provodi sistematizaciju radnih mjesta. Kako doznajemo, tako su se pri novoj sistematizaciji u pojedinim odjelima unatoč oznakama na dokumentima da su natječaji ”u tijeku” već dopisana imena onih koji će zasjesti na određene dužnosti.
”Dogovorili se gdje će im ko sjediti i raditi, našli nekog da im popuni tabelu (jer nikad nisu naučili sami) i završili posao, sve bez puno buke i naravno, nezakonito. Doduše, zaboravili su reći ovom “malom od računara” da izbriše imena onih što će “pobijediti” na trenutno otvorenim javnim natječajima, ali šta je to u poređenju s malinama ili dernekom?”, pita se izvor koji je za Bljesak.info potvrdio da se tablice popunjvaju prije nego bi trebale.
Riječ je, kad se pogledaju imena, o onima i djeci onih koji se mogu pogurati tamo gdje mnogi sa zavoda za zapošljavanje, nikada neće moći. Naš izbor kaže da se treba ”zaposliti koje kumče pa čak i rođeno dijete”. Inače, u revizijskom izvještaju o radu Grada, koji je izvršen 2015. godine, navedeno je kako se poslovi Gradske uprave često izvode po ugovoru o djelu iako oni spadaju u redovne aktivnosti.
”U 2015. godini zaključeni su ugovori o djelu u iznosu od 103.854 KM (bruto 122.547 KM), za poslove koji su najvećim dijelom utvrđeni Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvui sistematizaciji i predstavljaju redovite poslove uposlenih, kao što su: računovodstveni poslovi, poslovi savjetnika gradonačelnika za financije, poslovi pružanja pravnih i stručnih usluga braniteljima, te poslovi koje obavljaju vatrogasci”, naveli su revizori uz opasku kako ”utrošena sredstva nisu u potpunosti opravdana za navedene namjene” kad je u pitanju naplaćivanje rada.