Home Crna kronika BiH NAČIN Korupcija po naški: 21.400 eura u knjizi o moralu

BiH NAČIN Korupcija po naški: 21.400 eura u knjizi o moralu

SHARE

Tijekom pretresa garaže Nemanje Barovića, inspektora Poreske uprave Republike Srpske, koji je uhićen zbog sumnje da je primio 5.000 KM mita, policija je uočila i knjigu “Etički kodeks za profesionalne računovođe”, a u njoj je pronašla 21.400 eura, objavile su Nezavisne novine.

“U knjizi je bila bijela koverta s gomilom novca. Uglavnom su to bile novčanice u apoenima od 500 eura, mada ih je bilo nekoliko i od 200 eura”, naveo je izvor Nezavisnih novina.

Taj novac je pod lupom istražitelja, baš kao i 5.000 maraka, koliko je pronađeno tjekom privođenja ovog inspektora, koji je u četvrtak ispitan u Republičkom javnom tužiteljstvu.

Naime, inspektor Poreske uprave Republike Srpske iz Područnog centra Prijedor uhićen je u srijedu, u policijskoj akciji “Svodna”, jer je, kako ga sumnjiče, od gospodarstvenika iz istoimenog naselja u općini Novi Grad, tražio i uzeo 5.000 maraka.

Mito je, kako ga terete, uzeo u uredu, a izvori banjalučkih novina potvrdili su da je akcija dobro isplanirana i da se radilo o označenom novcu, piše Bljesak.info

Korupcija po naški: 21.400 eura u knjizi o moralu