Home Politika Milanović komentirao tragediju: Ne bih tražio ostavku ministra Krstičevića

Milanović komentirao tragediju: Ne bih tražio ostavku ministra Krstičevića

SHARE

U tragičnoj nesreći pada školskog aviona ZLIN u četvrtak su poslijepodne kod Biljana Donjih kod Zadra poginuli pripadnici Hrvatske vojske, natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić, polaznik letačke selekcijske obuke.

Nakon nove tragedije u vojsci ostavku je podnio ministar obrane Damir Krstičević.

O samoj tragediji i ostavci stav je dao i vrhovni zapovjednik predsjednik Zoran Milanović.

“Izvješće sam dobio odmah od načelnika Hrvatske vojske. Trebat će pričekati rezultate istrage. To je opasan posao i tu se gube ljudski životi. To se događa, nemojmo politizirati sada te događaje”, rekao je predsjednik Milanović i dodao kako ne zna hoće li Krstičević dati ostavku.

Predsjednik je rekao kako ne zna također bi li trebao Krstičević dati ostavku samo zbog zadnjeg događaja: “To što se dogodilo predstavlja jako delikatne stvari. Događalo se i prije, može se i za tjedan dana dogoditi da padne avion. Iz poštovanja prema obiteljima ne bih sada upirao prstima i krivnjom”.

Milanović je rekao kako ne bi tražio ostavku od ministra obrane da je trenutno u oporbi: “Utvrdilo se i ranije za dvojicu pilota koji su poginuli da je bio nesretan slučaj. Nitko nije bio kriv. Imamo letjelice, a nemamo ljude. Moramo razmišljati o tome i da nam nedostaje pilota”.

“Sustav je dobar, počiva na ljudima i sredstvima koji su im na raspolaganju”, rekao je Milanović i dodao kako je on malo mijenjao ministre.