Home Politika ČOVIĆ S DRŽAVNIM DUŽNOSNICIMA: HDZ BiH spreman za izbore, SIP ne...

ČOVIĆ S DRŽAVNIM DUŽNOSNICIMA: HDZ BiH spreman za izbore, SIP ne smije kršiti zakone niti se stavljati u funkciju određenih politika i stranaka

SHARE

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti državne razine, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

I ovim sastankom istaknuta je neupitna potpora kao i predanost legitimnih hrvatskih predstavnika europskom putu i članstvu Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, dužnosnici su potaknuti su na aktivnije zajedničko djelovanja i rješavanje svih 14 zaključaka Europske komisije koje stoje pred BiH, pri ispunjavanju obveza za kroz to nadležna tijela, Vijeće ministara i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Iskazana je apsolutna potpora radnoj skupini unutar Vijeća ministara, koja ima svoje ovlasti i prethodno definiran plan djelovanja, prilikom vođenja procesa europskih integracija BiH.

Razgovarano je o dosadašnjim postignućima, te o nadolazećim izazovima u vezi procesa europskih integracija Bosne i Hercegovine, gdje je istaknuto očekivanje da će mehanizam koordinacije profunkcionirati i otkloniti prepreke našem kandidacijskom statusu.

Komentirajući politizaciju kao i odbijanje sudjelovanja u ad hoc skupini Predsjedništva BiH, na sastanku je ponovljen stav kako dužnosnici neće pristati legalizirati zlouporabu koju bošnjački narod već treći put koristi i bira dva člana Predsjedništva.

Komentirajući odluku Središnjeg izbornog povjerenstva i raspisane lokalne izbore za nedjelju, 4. listopada 2020. godine, dužnosnici HDZ-a BiH su iskazali spremnost za izborni proces.

Naglašeno je kako SIP ne smije kršiti zakone i propise, niti se stavljati u funkciju određenih politika i stranaka. Ponovno je upućen poziv predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Bosne i Hercegovine da donesu zakonski utemeljene odluke uz politički dogovor po ovom pitanju, piše HMS