Home Šport Slavni Hrvat za kojeg je Maradona rekao da je bolji od njega...

Slavni Hrvat za kojeg je Maradona rekao da je bolji od njega pretučen je i u komi

SHARE

Nekadašnji nogometaš hrvatskog podrijetla Tomas Felipe Carlovich, kojeg je Diego Maradona svojevremeno proglasio najboljim na svijetu, nalazi se u bolnici u induciranoj komi nakon što ga je jedan mladić napao na ulici i udario u glavu.

Slavni El Trinche napadnut je po noći u argentinskom Rosariju, blizu trošne kuće u kojoj je rođen prije 74 godine. Argentinski mediji pišu kako mu je napadač ukrao bicikl.

“Moj otac je imao novi bicikl, no to nije razlog za napad, jer su mu već ranije ukrali četiri stara bicikla. Sada je bez svijesti na intenzivnom liječenju, u induciranoj komi. Tako su nam rekli liječnici jer smo stigli kada je već bio unutra”, rekao je Argentincima njegov sin Bruno.

Juan Carlos Lescano, igrač lokalne Central Cordobe, prvi mu je pritrčao na ulici.

“Kada sam došao na mjesto događaja prepoznao sam ga, pa izašao iz automobila i počeo ga dozivati: ‘Trinche, Trinche’. Imao je otvorene oči no bio je u nesvjesti čitavo vrijeme a onda ga je odvezla Hitna pomoć. El Trinche je visok čovjek, gotovo 1,90 metara, a mladić ga je udario šakom. Ošamućen od udarca pao je i udario glavom o tlo. Bio je nokautiran.”

Trinche je nogometni simbol u Rosariju, gradu gdje je rođen i Lionel Messi.

Tko je bio El Trinche?

Nikada ga nisu zanimala svjetla pozornice i novac, živio je po svome, iako su ga hvalili svi argentinski velikani.

El Trinche je igrao srcem, obožavao je igru, nogomet mu je bio razonoda, a ne obaveza. Kako mu treninzi nisu bili prioritet, tijekom njih je djelovao posve nemotivirano ili se uopće ne bi pojavio.

Upravo zbog toga nikad nije napravio ono što je mogao, nikad se nije želio prilagoditi, ali baš zbog toga postao je ono što je danas  – legenda.

Zbog nevjerojatnih priča koje su se širile o Carlovichu, a zbog nedostataka videosnimki, navijači su na utakmice dolazili samo zbog njega, kako bi iz prve ruke saznali ima li istine u onome što se priča o čudu iz Rosarija.

Tijekom jedne utakmice Cordobe, Carlovich je u ranoj fazi susreta dobio crveni karton zbog starta nad protivničkim igračem. Međutim, navijači, koji su na stadion došli samo zbog njega, upali su na travnjak i prisilili su suca da promijeni odluku.

El Trinche je završio karijeru 1986. godine i još uvijek živi u svojoj četvrti u Rosariju, gdje ga s vremena na vrijeme posjećuju novinari koji žele saznati koje su priče istinite, a koje nisu, piše Index.hr.

1993., kad je potpisao za Newell’s Old Boys, jedan novinar Maradoni je na službenom predstavljanju rekao kako su presretni jer su dobili najboljeg igrača svih vremena. Diego je samo kratko odgovorio:

“Najbolji ikad već je igrao u Rosariju, a zove se Tomas Carlovich”, piše HRT.

Slavni Hrvat za kojeg je Maradona rekao da je bolji od njega pretučen je i u komi