Home Vijesti ZNATE LI ZA KOLIKO JE OPAO PROMET TRGOVINE NA MALO U BiH?...

ZNATE LI ZA KOLIKO JE OPAO PROMET TRGOVINE NA MALO U BiH? Pogledajte ove brojke!

SHARE

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u Bosni i Hercegovini u ožujku, promatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 11,8 posto u odnosu na veljaču ove godine.

Rast prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) od 1,8 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa od 16,5 posto.

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u BiH u ožujku ove godine zabilježio je pad od 12,9 posto u odnosu na veljaču.

Rast prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima od 1,9 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima pad prometa od 19 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH. Ukupan promet trgovine na malo u BiH, promatran u tekućim cijenama, u ožujku ove godine zabilježio je pad od 6,9 posto u odnosu na ožujak prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 11,7 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima smanjen za 9,8 posto u odnosu na ožujak lani. Promatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 7,7 posto u odnosu na ožujak 2019. godine.

Promet prehrambenim proizvodima porastao je za 10,8 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima smanjen za 11,5 posto, prenosi Pogled.ba