Home Zanimljivosti Privatni hrvatski radio više neće puštati Cetinskog: “On ugrožava ovo društvo”

Privatni hrvatski radio više neće puštati Cetinskog: “On ugrožava ovo društvo”

SHARE

Radio Drava, privatni radio koji program emitira iz Koprivnice, više neće puštati pjesme Tonyja Cetinskog. Tu odluku objavili su na svojoj web stranici, a priopćenje hrvatskoj javnosti o ovoj odluci potpisao je glazbeni urednik radija Bojan Horvat.

“Potpuno shvaćajući kako je demokratsko pravo svakog pojedinca da iznese mišljenje koje zastupa, isto kao što je i demokratsko pravo svakog drugog pojedinca da se s time složi ili ne složi, ipak smatram opasnim kada o kompleksnim zdravstvenim temama progovaraju i korner zauzimaju poznate i javne osobe društvenog života, izuzetno nekompetentne za temu koju komentiraju jer na taj način svojim javnim djelovanjem utječu na mišljenje i postupke svojih simpatizera, a potom i mnogih drugih”, napisao je, između ostalog, urednik radija.

“Mi kao privatni, komercijalni radio, koji je pjesme Tonyja Cetinskog dosad uredno emitirao te za njih plaćao autorska i glazbena prava, do daljnjega ćemo obustaviti emitiranje njegovih pjesama. To je naša odluka i ne očekujemo da će i druge radio postaje slijediti naš primjer, isto kao što znamo da Tony Cetinski neće biti nešto posebno oštećen ovom odlukom. Ona je simbolična i u njenoj suštini krije se želja nas kao medija da svoj medijski prostor više ne poklanjamo osobama koje svojim djelovanjem i odlukama direktno ugrožavaju ovo društvo”, naveo je Horvat.

“Radio Drava dakle, pjesme Tonyja Cetinskog u svom programu više neće emitirati, a mjesto u eteru koje je dosad popunjavao Cetinski, zauzet će neki novi bendovi i pjevači, koji u ovo vrijeme krize i prestanka koncertnih aktivnosti itekako trpe i koji ‘umiru sto puta dnevno’”, zaključio je.