Home Vijesti Studenti se vraćaju u Mostar?

Studenti se vraćaju u Mostar?

SHARE

”Online nastava pokazala se i više nego uspješnom. No, ipak se čini da se stvari vraćaju na staro, stoga dekan kao i svi profesori smatraju da će se ispitni rokovi održati u učionici. Naravno, pridržavajući se svih mjera Kriznog stožera”, objavljeno je na Facebook stranici Studentskog zbora Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru.

Dodaju da, ukoliko i dalje bude potrebe za socijalnom distancom i određenim brojem ljudi koji smiju boraviti u zatvorenom prostoru, studenti će polagati ispite u učionicama po grupama.

Takva odluka je utvrđena na održanoj sjednici Znanstveno-nastavnog vijeća Fakulteta.

‘Neslužbeno se doznaje kako bi se sredinom lipnja mjeseca moglo neometano preći granice. Svi će studenti, državljani Republike Hrvatske, nadamo se u skorije vrijeme moći doći. No, profesori, u slučaju da to toga ne dođe, trebaju prilagoditi ispitne obveze, odnosno ispite online”, nadalje stoji u objavi.

Od ovog tjedna, fakultet će raditi od 9 do 14 sati. Stoga, svi oni koji trebaju doći u knjižnicu (izrada diplomskih radova ili literatura za ispite) ili pak doći do laboratorija, dvorana u Rodoču i slično – mogu doći na fakultet, tvrde, uz uvjet da se pridržavaju mjera pri ulasku.

Izrada diplomskih radova će biti isključivo na relaciji mentor-student. Vezano za empiriju kod diplomskih radova, mentor treba dogovoriti na koji najbolji mogući način realizirati i interpretirati istraživanje. Kada diplomski rad bude gotov, navode, isti treba poslati u digitalnoj formi mentoru, jasno – bez ispitivanja i uvezivanja.

Svi dokumenti koje trebate predati (uplatnice, prijave teme završnih ili diplomskih radova, dokumentacije, potvrde) do daljnjeg možete alternativno riješiti elektronički s referadom. Dodaju da kada budu u mogućnosti sve ć dokumentirati za arhive, piše Bljesak.info