Home Zanimljivosti Pogledajte što poručuje vizažistica iz Gruda, Marija Šimić!

Pogledajte što poručuje vizažistica iz Gruda, Marija Šimić!

SHARE

Marija Šimić, dugogodišnja blogerica i poznata vizažistica i kozmetičarka iz Gruda, u razgovoru za Vrisak.info nam je otkrila kako je sve krenulo s pokretanjem bloga MakeUp Ner(e)d i usavršavanjem kao vizažistice i kozmetičarke.

Na Instagram stranici osobnog bloga se predstavlja „na papiru mag. prehrambenog inženjerstva, inače vizažistica i kozmetičarka“ čime se jasno opredjeljuje i daje do znanja da je izričita zaljubljenica u kozmetiku i različite beauty proizvode.

Marija svoj talent njeguje i razvija kroz različite edukacije jer želi svojim klijenticama pružiti samo najbolje, a svoja dodatna znanja i profesionalnost prikazuje kroz autorske recenzije različitih make up i kozmetičkih proizvoda na blogu MakeUp Ner(e)d. Za Vrisak.info je otkrila neke privatne novosti i one iz svijeta ljepote.

Možete li se prisjetiti kako ste otkrili svoj talent kao vizažistice?

Uh, bilo je to davno, na samom početku studiranja. Upisala sam skroz nekreativan faks pa mi je trebao neki hobi preko kojeg se mogu izražavati. U to vrijeme sam sate i sate provodila gledajući tad kod nas još nepopularne YouTube videe svjetskih šminkera i nekako se spontano pojavilo zanimanje za šminku i tu vrstu umjetnosti. Počela sam eksperimentirati na prijateljicama pa je s vremenom to prešlo u veliku ljubav, a na kraju i u posao.

Odlično ste spojili blog MakeUp Ner(e)d i kozmetički studio preko kojih možete do kraja prenijeti talente, iskustva i dojmove o proizvodima. Prepoznati ste u ovim krajevima kao profesionalna vizažistica. Je li zahtjevno takav posao držati na visokoj razini? Možete li sa čitateljima portala Vrisak.info reći kako se uopće baviti takvim poslom?

Sve što se radi profesionalno i onako kako treba je jako zahtjevno. Treba uvijek učiti, ulagati vrijeme i novac u nove vještine, edukacije i vrhunske proizvode. Jednostavno – da bi bilo kakav posao bio vrhunski potrebno je posvetiti velik dio svog života istomu.

Kako ste došli na ideju da pišete recenzije o kozmetičkim proizvodima i koliko je prosječno vremena potrebno za pisanje jedne?

Uvijek sam voljela pisanje i kozmetiku tako da mi je bilo skroz prirodno spojiti to dvoje u jedan super medij kao što je blog, koji je u to vrijeme kod nas bio u svojim začecima. Kad sam pokrenula Makeup Ner(e)d prije nekih 8 godina, u BiH je postojalo samo par blogova beauty tematike. Postovi o raznim kozmetičkim proizvodima su se pisali strastveno, bez ikakvih sponzora i plaćenih reklama. Bilo je to dobro vrijeme – vrijeme kad su blogerice imale stvarno velik integritet. Jedna kvalitetna recenzija se stvarala danima. Prvo je trebalo dobro istestirati proizvod, zatim napisati suvisao tekst, napraviti super fotografije. Uglavnom – puno posla. S vremenom se to poprilično iskomercijaliziralo, pojavio se Instagram i brze recenzije, masa plaćenog sadržaja i reklama tako da je blog kao medij izgubio svoju popularnost. U mom slučaju se promijenio i obiteljski status – iz studentice s puno slobodnog vremena u mamu dvoje djece s jako malo slobodnog vremena, tako da mi je trenutno cijela ta beauty sfera života u drugom planu, ali nadam se da će se nekad s vremenom i to vratiti na staro. 🙂

Imate li neki svoj omiljeni beauty proizvod koji biste preporučili našim čitateljicama i možete li objasniti što je to što ga izdvaja od ostalih proizvoda?

Meni su uvijek na prvom mjestu korektor i ruž za usne. To dvoje uvijek imam u torbi jer se pomoću njih najlakše transformiram u ljepšu i svježiju verziju sebe. 🙂

Opravdavaju li po vama neki dekorativni kozmetički brandovi svoju visoku cijenu kvalitetom koju nude?

Neki opravdavaju, neki ne. Industrija je u zadnjih nekoliko godina toliko napredovala da se i u najjeftinijim drogerijskim brendovima mogu pronaći stvarno super proizvodi, tako da cijena više nije isključivo mjerilo kvalitete. Po meni apsolutno svi brendovi (skupi i jeftini) imaju i dobre i loše proizvode.

Gdje je po vama granica između svakodnevnog make-up uljepšavanja i profesionalnog make up look-a? Možete li za one koji se ne bave profesionalno tim poslom reći što čini tu granicu, gdje završava svakodnevni, a započinje profesionalni make up?

Po meni svakodnevni look ne uključuje baze za puder, fiksator, umjetne trepavice i slično. To mi je neka granica između onog svakodnevnog i profesionalnog šminkanja. Mislim da i vještina i način nanošenja puno različitih vrsta proizvoda u cilju postizanja što dugotrajnijeg makeup-a spada u profesionalnu sferu.

U svakodnevnom ste doticaju sa svojim klijenticama. Koje greške u šminkanju najčešće primjećujete kod djevojaka kad je u pitanju njega lica i nanošenje dekorativne kozmetike?

Najčešće greške su nepravilna njega kože i pogrešan izbor pudera.

Koji je trend u svijetu šminkanja IN u 2020. godini?

Ja ću istaknuti one trendove koji se meni sviđaju a prisutni su već neko vrijeme – zdrava i blistava “glowy” koža i prirodne, guste obrve.

Dugo vremena se uspješno krećete u krugovima ljepote. Primjećujete li neke veće promjene u trendovima na početku pokretanja posla i danas?

Da! Polako jenjavaju trendovi jakih, arapskih stilova šminkanja, prenaglašenih kontura i ogromnih trepavica, a ponovno se vraća u modu naglašavanje prirodne ljepote.

I za kraj, možete li dati neki kratki beauty trik za naše čitateljice Vrisak.info koji je trenutno aktualan u svijetu šminkanja? Koji su kozmetički preparati must have?

Pa evo zadnjih dana je hit na društvenim mrežama prastari šminkerski trik začešljavanja obrva uz pomoć običnog sapuna, tako da eto – kistom i tvrdim sapunom počešljate obrve i one stoje nepomično dok ih ne operete. 🙂

Što s tiče must have preparata – za mene je to uvijek dobra čistilica za lice, tonik, hidratantni serum i krema i zaštita od Sunca (SPF, naočale i šešir).

Vrisak.info