Home Crna kronika Šokantan slučaj nasilja: Zatražila razvod od nasilnog muža, koji joj je odsjekao...

Šokantan slučaj nasilja: Zatražila razvod od nasilnog muža, koji joj je odsjekao nos

SHARE

Afganistanac je optužen da je odsjekao nos ženi s kuhinjskim nožem, nakon što je zatražila razvod, rekli su danas dužnosnici, u vrijeme velikog porasta obiteljskog nasilja zbog nametnutih restrikcija usljed pandemije korona virusa.

Dvadesetčetvorogodišnja žrtva, majka sedmogodišnjeg dječaka, pokušala je da pobjegne od nasilnog muža, u jugozapadnoj pokrajini Paktika, koji joj to nije dozvolio, rekla je Košbo Maidanval, šefica regionalnog odjeljenja za žene, prenosi Telegraf.

– Suprug ju je udario i odsjekao nos oštrim kuhinjskim nožem – kazala je.

– Htjela je razvod jer ju je često zlostavljao i tukao – dodala je ona.

Napad se dogodio ovog mjeseca, a policija je uhitila nasilnika. Žena je poslata u očevu kuću nakon liječenja. Maidanval je rekla da je njihov odjel zabilježio 13 slučajeva obiteljskog nasilja u protekla dva mjeseca.

– Pandemija zbog korona virusa učinila je obiteljsku situaciju još gorom za žene – rekla je, dodajući da uzrok povećanih potvrđenih slučajeva nasilja možda leži u češćem prijavljivanju nasilja nego prije.

Afganistan je jedna od spolno najneravnopravnijih zemalja na svijetu.

Prisilni brakovi, obiteljsko nasilje i “ubojstva iz časti”, što se odnosi na ubojstvo člana obitelji zbog navodne sramote koju je član nanio cijeloj obitelji, rašireni su širom zemlje. Udruženja za ljudska prava procjenjuju da više od pola Afganistanki doživi obiteljsko nasilje jednom u životu, prenosi TNT portal.