Home Gospodarstvo Otvoren centar za poljoprivrednike u Ljubuškom

Otvoren centar za poljoprivrednike u Ljubuškom

SHARE
Sabirno-distributivni centar u poslovnoj zoni Zvirići Ljubuški otvoren je u ponedjeljak ujutro. Naime, Grad Ljubuški i poljoprivredna zadruga “Plodovi zemlje”, Vlada ŽZH, te strani partneri, pokrenuli su ovaj projekt.
Riječ je o moderno opremljenom objektu s hladnjačom, u koji je uloženo preko 1.000.000,00 KM, a koji će pomoći poljoprivrednicima u pripremi i plasmanu njihovih proizvoda. Centar će biti od iznimne pomoći za ljubuški mladi krumpir koji je već prepoznat na tržištu Europske unije koji zbog ranoga sazrijevanja, nema konkurenciju.
Ovaj distribucijski centar će služiti i za druge vrste povrća. Očekuje se da postane centar i za ostale grane poljoprivrede, od voćara, maslinara, pčelara, jer svima njima treba i može biti poticaj, istaknuto je danas prilikom otvaranja. Centar bi trebao donijeti velike i važne novine u radu i poslovanju, ali i plasiranju i prodaji poljoprivrednih plodova iz Ljubuškog te drugih okolnih općina.
Objekt je otvorio čelnik HDZ-a Dragan Čović koji je rekao kako je ovo ”primjer kako treba raditi u budućnosti”, priopćio je HDZ BiH.