Home Život Prvi metak pogodio je Boška, a drugi Admiru. U ovome primjeru dovoljno...

Prvi metak pogodio je Boška, a drugi Admiru. U ovome primjeru dovoljno je tuge da se više niti jedan metak u budućnosti ne ispali…

SHARE

Prije točno 27 godina, sarajevski Romeo i Julija, Boško Brkić i Admira Ismić, ubijeni su na Vrbanja mostu. Njihovu ljubavnu priču, koja je trajala devet godina, prekinuli su hici snajpera, a slika njihovih zagrljenih tijela na mostu obišla je svijet.

Boško i Admira rođeni su 1968. godine. Upoznali su se na Olimpijadi 1984. Nakon kraćeg druženja, prijateljstvo je preraslo u ogromnu ljubav, a kao kruna svega bile su i pripreme za vjenčanje.

Ali, rat je zauvijek uništio njihove planove. Kako bi sačuvali svoju ljubav, jer je Bošku život u Sarajevu postao težak, odlučili su zajedno napustiti grad u kojem je sve počelo. Iako je sve bilo dogovoreno, prelazak preko mosta na Vrbanji, 18. svibnja 1993. godine, za njih je bio koban. Prvi metak pogodio je Boška, a drugi Admiru. Iako smrtno ranjena, Admira je uspjela dopuzati do Boška i zagrliti ga. Nekoliko minuta poslije izdahnula je pored njega.

Vojska Republike Srpske, osam dana nakon što su ubijeni, izvukla je njihova tijela s mosta i sahranila ih u Lukavici. Godine 1996., nakon što se rat završio, Admirini roditelji prebacili su njihove posmrtne ostatke na groblje Lav, gdje su zajedno sahranjeni. Nažalost, ni do danas za ubojstva Boška i Admire nitko nije odgovarao niti je vođena bilo kakva istraga.

Slika mrtvih tijela mladog para iz Sarajeva, kako zagrljeni leže na sarajevskom mostu, obišla je svijet. Prozvani su sarajevskim Romeom i Julijom.

Monstrumi koji i danas prijete ratom u BiH kako bi ostvarili svoje političke ciljeve valjda ponovo priželjkuju ovakve scene. Normalni ljudi svakako ne. Jer samo u ovome primjeru dovoljno je tuge da se više niti jedan metak u budućnosti ne ispali.