Home Vijesti VIJESTI IZ HERCEGOVINE Na ‘Kovid odjelu’ smještena obitelj sa šestomjesečnom bebom

VIJESTI IZ HERCEGOVINE Na ‘Kovid odjelu’ smještena obitelj sa šestomjesečnom bebom

SHARE

Na ”Kovid odjelu” Bolnice u Trebinju nalazi se 14 pacijenata pozitivnih na virus korona, među kojima je i obitelj sa šestomjesečnom bebom – rekao je liječnik sa ovog odjeljenja Dragan Čičković jučer medijima.

Zdravstveno stanje ove obitelji sa bebom je, kako je naveo, stabilno.

”Danas smo primili šestomjesečnu bebu i oba roditelja, svi su pozitivni na koronavirus. Roditelji su asimptomatski. Bebu, uz konzultaciju pedijatra, liječimo od upale grla. Za sada nema temperature i sva tri RTG snimka pluća su uredna. Oni su već od 13. svibnja kod nas na redovnim pregledima, tada su bili pozitivni otac i majka, a beba je bila negativna” – rekao je jučer Čičković, prenosi RTRS.

Međutim, 15. svibnja beba dobija temperaturu, pregledao je ponovo pedijatar, tada je nalaz još bio negativan, da bi se jučer ujutro, kako je dodao, nalaz pozitivirao.

Naveo je da 12 pacijenata ima lakšu kliničku sliku, a dva težu, dok je jedan pacijent, koji je asimpomatski, premješten u karanten.

Po posljednjem epidemiološkom izvještaju, u istočnoj Hercegovini potvrđene su dvije novooboljele osobe od virusa korona i to sa područja općine Gacko.