Home Politika Savjetnica novog ministra: Ja sam kompetentna i obrazovana žena, svode me na...

Savjetnica novog ministra: Ja sam kompetentna i obrazovana žena, svode me na drugu pratilju “miss Zemlje”,molim glasnike ženomrzilačke agende da se obuzdaju

SHARE

Nakon vijesti da je novi ministar Miloš Lučić već počeo formirati svoj kabinet, te da će jedna od savjetnica biti i Marina Ševkušić, nekadašnja druga pratilja mis planete Zemlje BiH, reagirala je i Ševkušić.

“Vijest da ću biti jedna od savjetnica u kabinetu novog ministra za ljudska prava i izbjeglice pri Viječu ministara Bosne i Hercegovine prostrujala je domaćim medijima, i to u sjeni etikete da sam nekadašnja druga pratilja mis planete Zemlje BiH, čime je novinar opremio članak fotografijama s mojih društvenih mreža, izvrgnuvši me tako ruglu i uvredljivim komentarima anonimnih muškaraca, ali i žena neosjetljivih na pitanje ženske solidarnosti”, istakla je Ševkušić, prenosi Oslobođenje.

Dodaje da se u članku ona “svodi na drugu pratilju”.

“Sve moje kompetencije u sjeni su mržnje, diplomu iz oblasti politologije stekla sam u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na Fakultetu političkih znanosti, gdje sam kao redovan student slušala predavanja nekih od najuglednijih bosanskohercegovačkih akademskih radnika. Člankom kojim se svodim na drugu pratilju – službeno, a na obrazovanu ženu – neslužbeno, samo je potvrđen vladajući ženomrzilački stav po kojem se žene obeshrabruju da sudjeluju u javnom prostoru, da doprinesu razvoju Bosne i Hercegovine, i da im je, pretpostavljam, mjesto u sjeni muškarca”.

Za kraj dodaje da je kompetentna i obrazovana žena.

“Ja sam kompetentna i obrazovana žena, i molim glasnike ženomrzilačke agende da se obuzdaju u svojim virtualnim ratobornostima. A ja ću nastaviti živjeti ovdje, u Bosni i Hercegovini, zemlji kojoj želim doprinijeti, usprkos svim predrasudama i stereotipima”.

Podsjećamo, jučer je objavljena informacija da će Ševkušić biti savjetnica novog ministra Lučića, gdje se navodi da je bila i druga pratilja na natjecanju za mis planete Zemlje, piše HMS