Home Društvo Kardinal Puljić: Čovjek koji je mene nazvao svinjom pokazao je kakav je...

Kardinal Puljić: Čovjek koji je mene nazvao svinjom pokazao je kakav je on, svinja je fina životinja

SHARE
U razgovoru za Radiopostaju Mir vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić osvrnuo se na protekla događanja u Sarajevu uoči, za vrijeme i nakon svete mise za Bleiburg, piše Jabuka.tv.

Tražilo se od mene da odustanem od mise radi smirivanja. Rekao sam da nisam nahuškao narod, onaj tko je to radio neka smiruje, kazao je kardinal Puljić dodajući kako za sve ne vrijede ista pravila.

U katedrali ne bi bilo mjesta za sve da smo rekli vjernicima da dođu. Mi smo rekli da se slave mise kući, a mi ćemo poštivati upute stožera. Međutim druga strana ima privilegije i medije koji su itekako nahuškali to. I onda nakon svega ovoga glavni huškač je rekao da je sve uredu, dodao je kardinal Puljić osvrnuvši se na prosvjednika koji ga je nazvao svinjom.

Svinja je fina životinja. Protiv nje nemam ništa. Taj čovjek koji je mene nazvao svinjom pokazao je kakav je on. Citirao bih Krležu: “Ako smo manjina, ne znači da nismo upravu”. Istinu ne treba dokazivati, nego je prihvatiti, zaključio je kardinal u razgovoru za Radiopostaju Mir Međugorje. Razgovor u cijelosti poslušajte OVDJE.