Home Crna kronika Optužen “grafiter” Adis Pokvić koji je pisao fašističke natpise s ciljem podvale...

Optužen “grafiter” Adis Pokvić koji je pisao fašističke natpise s ciljem podvale Hrvatima

SHARE
Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije optužilo je Adisa Pokvića da je javno izazvao narodnosnu i vjersku netrpeljivost između građana bošnjačke i hrvatske nacionalnosti koji žive na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Optužnicu je u cijelosti potvrdio Općinski sud u Bugojnu, priopćeno je iz Tužiteljstva SBž.

Optužnicom se pokviću stavlja na teret da je 5. kolovoza 2019. godine u ranim jutarnjim satima u mjestu Krupa bb, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, na vozilu vlasništvo A.P. ispisao crnom bojom simbol “kukastog križa na vozačevim vratim i na vjetrobranskom staklu, te na poklopcu motora ispisao natpis “BALIJE”.

Zatim je na vozilu vlasništvo P. S. na vratima vozača i zadnjim lijevim vratima napisao “USKOPLJE, BALIJE” i crnom bojom simbol križa, dok je na poklopcu motora navedenog vozila ispisao “NOŽ ŽICA SREBRENICA” i cnom bojom simbol kukastog križa. Potom je na trotoaru ispred kuće vlasištvo M. P. ispisao simbol kukastog križa i ispod toga velikim tiskanim slovima crne boje natpis “BALIJE”, te je na zidu pomoćnog objekta-garaže vlasništvo P. A. u sklopu koje se nalazi komora za bojanje ispisao “NEĆE BALIJA OSTAT USKOPLJE” i crnom bojom simbol križa, navodi se u optužnici.

Također je na svom automobilu BMW, sive boje, duž cijele desne strane vozila (prednja desna i zadnja desna vrata) ispisao “USKOPLJE BALIJE” kao i crnom bojom simbol križa dok je iznad zadnjeg desnog pneumatika navedenog vozila ispisao “BALIJE”. Na Golfu 4 vlasništvo P. A., četkom za bojanje na zadnjem vjetrobanskom staklu i na staklu prednjih lijevih napisao je simbol kukastog križa a na staklu zadnjih lijevih vrata velikim natpis “USKOPLJE”.

Za spomenuta kaznena djela propisana je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Pokvić je odmah nakon incidenta dao i izjavu za medije i tada je osudio taj, kako ga je nazvao “kukavički čin”. Brzom reakcijom policije ustanovljeno je da je on pisao grafite, prenosi Avaz.

Nakon ispitivanja pušten je na slobodu, a pojedini mediji su naveli da je otišao u Austriju, piše Jabuka.tv