Home Crna kronika Policijska akcija u Ljubuškom

Policijska akcija u Ljubuškom

SHARE

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, temeljem naloga Općinskog suda Ljubuški, dana 19. svibnja izvršili su pretres kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi N.B.(29) iz mjesta Gornji Radišići, grad Ljubuški, kao i pretres kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi osoba M.B.(52) iz mjesta Gornji Radišići, grad Ljubuški.

Prilikom pretresa policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su kod N.B. pronašli pet stabljika zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu tipa „Marihuana”, dok su kod M.B. pronađene dvije granate od RPG ručnog bacača i više komada vojnog streljiva.

Isto je izuzeto na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, a nad gore imenovanima je zavedena kriminalistička obrada kojom prilikom je M.B. ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 371 KZ F BiH Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari, dok je N.B. ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

O svemu navedenom je izvješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, te će po kompletiranju predmeta policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH protiv M.B.(52) i N.B.(29) uputiti izvješća o gore navedenim počinjenim kaznenim djelima ŽT ŽZH u Širokom Brijegu, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.