Home Crna kronika Obiteljska drama u Splitu: Igora Štimca fizički napao pijani sin

Obiteljska drama u Splitu: Igora Štimca fizički napao pijani sin

SHARE
U četvrtak navečer je na splitskom Žnjanu došlo do narušavanja javnog reda i mira, potvrdili su iz policije Slobodnoj Dalmaciji.

Policija je podnijela optužni prijedlog protiv 30-godišnjaka, i to zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i zbog obiteljskog nasilja.

Žrtve su u incidentu na Putu Žnjana bili Igor Štimac (53), nekadašnji hrvatski nogometaš i izbornik i njegova kći (22), a prijavljeni 30-godišnjak je – Štimčev sin Luka.

Nakon privođenja u policiju u četvrtak navečer bio je toliko pijan da nije mogao razgovjetno kazati što se dogodilo.

Prvo je vikao na oca ispred zgrade i na stepeništu zgrade na rubnom dijelu grada. Kada je situacija eskalirala, počeo je fizički nasrtati na njega i udarati ga rukama gdje god je stigao, piše Slobodna Dalmacija.

Pokušavajući smiriti situaciju, njegova sestra je izašla vani nakon čega dolazi do situacije u kojoj se i nasilni mladić ozlijedio. Naime, pokušao je preskočiti ogradu terase, ali kako je bio pod utjecajem alkohola pao je i ozlijedio se.

Prilikom toga nastavio je s vikanjem i galamom i pokušajima prelaska ograde. Kada ga je sestra ponovno pokušala smiriti udario je i nju. Svemu su svjedočili susjedi ne usuđujući se miješati u situaciju, ali su pozvali policiju.

Nakon dolaska policije odveden je na Hitnu pomoć gdje je utvrđeno da ima teške tjelesne ozljede frakturu potkoljenice i ručnog zgloba. Sestra mu i otac nisu trebali liječničku pomoć.

Zapisnik su napravili službenici Druge policijske postaje Split koji su podnijeli i optužni prijedlog protiv mladića u kojem su navedena dva prekršaja. Nakon što se otrijeznio u petak ujutro priveden je na Prekršajni sud u Splitu, objavila je Slobodna Dalmacija.