Home Vijesti Počelo suđenje Suniti Hindić za ubojstvo Nine Ivankovića

Počelo suđenje Suniti Hindić za ubojstvo Nine Ivankovića

SHARE

U Županijskom sudu u Mostaru danas je čitanjem optužnice i uvodnim riječima započelo suđenje Suniti Hindić optuženoj za ubojstvo Nine Ivankovića.

Dvadesetjednogodišnja Sunita Hindić se pred Sudskim vijećem, kojim je predsjedavao Elis Sultanić, a u kojem su Tatjana Mijatović i Milena Perić izjasnila da razumije optužnicu.

Postupajuća tužiteljica Tanja Marčinko, prema optužnici Tužiteljstva HNŽ-a navela je da je optužena 4. listopada 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu broj 101, “Ville Ivanković” u kojoj se nalazio Nino Ivanković, te nakon verbalne svađe, ispalila hitac u njegovom pravcu, nakon čega je Ivanković iskrvario i podlegao na licu mjesta.

Optužena Sunita Hindić, te Nino Ivanković bili su u burnoj ljubavnoj vezi. Prije samog ubojstva sa društvom su se provodili uživajući alkohol i kokain,a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje nakon čega je ona napustila objekat te se uputila u pravcu mostarskog naselja “Ilići” gdje je bila privremeno nastanjena.

Putem se dopisivala sa njim gdje su razmjenjivali SMS poruke poput “Ološu mrzim te”,  da bi potom odlučila vratiti se u motel.

Tužiteljstvo je za ovaj slučaj najavilo 22 svjedoka među kojima su i gosti koji su se netom nakon ubojstva zatekli na licu mjesta, ali i djelatnici Policijske stanice Bugojno gdje se skrivala te vještaci MUP-a HNŽ i Federalne uprave policije. Bit će saslušano 12 vještaka te priloženo preko stotinu materijalnih dokaza, a obrana će svoje dokaze iznijeti nakon tužiteljstva.

Odvjetnica optužene, Nada Dalipagić u uvodnim riječima kazala je da navodi koje je iznijela tužiteljica Marčinko ne odgovaraju istini, jer se ne radi o ubojstvo sa umišljajem već o nesretnom slučaju zbog kojeg njena branjenica duboko pati, ali i da je ubojstvo počinjeno iz apsolutne blizine, a ne iz neposredne kao što se navodi u optužnici, što će probati dokazati izvještajima stručnjaka.