Home Vijesti Podignuta optužnica protiv Adisa koji je izazvao narodnosnu i vjersku netrpeljivost između...

Podignuta optužnica protiv Adisa koji je izazvao narodnosnu i vjersku netrpeljivost između građana bošnjačke i hrvatske nacionalnosti

SHARE

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije optužilo je Adisa Pokvića da je javno izazvao narodnosnu i vjersku netrpeljivost između građana bošnjačke i hrvatske nacionalnosti koji žive na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Optužnicu je u cijelosti potvrdio Općinski sud u Bugojnu, priopćeno je iz Tužiteljstva SBŽ.

 

Optužnicom se Pokviću stavlja na teret da je 5. kolovoza 2019. godine u ranim jutarnjim satima u mjestu Krupa bb, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, na vozilu vlasništvo A.P. ispisao crnom bojom simbol ”kukastog križa na vozačevim vratima i na vjetrobranskom staklu, te na poklopcu motora ispisao natpis balije.

 

”Zatim je na vozilu vlasništvo P. S. na vratima vozača i zadnjim lijevim vratima napisao „Uskoplje, Balije“ i crnom bojom simbol križa, dok je na poklopcu motora navedenog vozila ispisao „nož žica Srebrenica” i cnom bojom simbol kukastog križa.

Potom je na trotoaru ispred kuće vlasništvo M. P. ispisao simbol kukastog križa i ispod toga velikim slovima crne boje natpis „balije“, te je na zidu pomoćnog objekta- garaže vlasništvo P. A. u sklopu koje se nalazi komora za farbanje ispisao „neće balija ostat Uskoplje“ i crnom bojom simbol križa”, navodi se u optužnici. Također je na svom  automobilu BMW, sive boje, duž cijele desne strane vozila (prednja desna i zadnja desna vrata) ispisao „Uskoplje Balije“ kao i crnom bojom simbol križa dok je iznad zadnjeg desnog pneumatika navedenog vozila ispisao „Balije“.

 

Na Golfu 4 vlasništvo P. A., četkom za farbanje na zadnjem vjetrobranskom staklu i na staklu prednjih lijevih napisao je simbol kukastog križa a na staklu zadnjih lijevih vrata velikim natpis „Uskoplje“.

 

Za spomenuta kraznena djela propisana je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

 

Pokvić je odmah nakon incidenta dao i izjavu za medije i tada je osudio taj, kako ga je nazvao “kukavički čin”.

 

Brzom reakcijom policije ustanovljeno je da je on pisao grafite.