Home Crna kronika Vlasnik “FIS-a” Pero Gudelj optužen: Prijetio ljudima, tražio nekoga nabildanog i jakog...

Vlasnik “FIS-a” Pero Gudelj optužen: Prijetio ljudima, tražio nekoga nabildanog i jakog da premlati jednog, a drugom poručio da će ga izbaciti ako dođe na posao

SHARE

Tužiteljstvo SBŽ podiglo optužnicu protiv Pere Gudelja zbog počinjenog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Općinskom sudu u Travniku, priopćeno je iz Tužiteljstva SBŽ.

Suvlasniku trgovačkog centra “Fis” Vitez stavlja se na teret da je tijekom listopada 2019. godine ozbiljnom prijetnjom ugrozio sigurnost više osoba.

U optužnici se navodi da je  sa mobilnog telefona upućivao ozbiljne prijetnje oštećenom D. B. da se ne smije približiti  njegovoj kući niti uredu u kojoj je u najmu. Pisao mu je “nosam sjekiru u gepeku˝, “glavu ću ti ugurati u wc šolju”.

– Obratio se potom D .J. zaštitaru trgovačkog centra “Fis” Vitez pitajući ga ˝da li imaš nekoga tako ko ti da je nabildan i jak, a da je iz Zenice da prebije D. B., a potom je  uputio i prijetnje oštećenom Z.M. „da mora dati otkaz jer ako ne da, da će doći tjelohranitelji i izbacit će ga kroz prozor, da ne smije doći u svoj ured jer ako dođe da će ga dočekati tri tjelohranitelja” navodeći “ujutro ti Škodu lupam krampom“. Ove su poruke oštećeni shvatili ozbiljno i kod istih su izazvale strah i uznemirenje za vlastitu sigurnost, navedeno je u priopćenju.

Za kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti može se izreći kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina, piše Avaz.ba.