Home Zanimljivosti Osobni Hitlerov tjelohranitelj tvrdi da je ubio Teslu

Osobni Hitlerov tjelohranitelj tvrdi da je ubio Teslu

SHARE

Osobni Hitlerov tjelohranitelj, čovjek koji je oslobodio Mussolinija, lovio Tita po Drvaru, savjetnik Nasera tvrdio je kako je ugušio Nikolu Teslu.

-Ja sam ubio Nikolu Teslu po osobnom naređenju Adolfa Hitlera koji je procijenio da bi saveznici mogli iskoristiti njegova otkrića i dobiti rat – tvrdio je Otto Skorzeny, pukovnik SS jedinica, zapovjednik njemačkih komandosa u Drugom svjetskom ratu.

Ovo je Skorzeny, ali i mnoge druge nevjerovatne stvari, ispričao na samrti svom nesuđenom zetu Eriku Bremanu (poznatog i kao Erik Orion) koji je o tome svjedočio u jednoj radio emisiji u SAD 2006.

Skorzeny je tvrdio kako je u siječnju 1943. godine, po osobnoj Hitlerovoj naredbi, podmornicom prebačen do obala New Yorka odakle je, zajedno sa Reinhardom Gehlenom otišao u hotel u kome je Tesla živio, ugušio ga jastukom, da bi zatim ispraznivši sef sa obiljem vrijednih dokumenata, neopaženo otišao.

Iako je cijela priča bila potkrijepljena i dokazima u vidu “pune kutije za cipele fotografija Skorzenya” na kojima je on u uniformi SS jedinica, u društvu sa Hitlerom, Martinom Bormannom, Mengeleom i mnogim drugim zločincima, nekako je brzo prekrivena velom tajne.

Prema Skorzenyevim riječima,Hitler je smatrao kako je važnije da ubije Teslu pa je pripreme za operaciju u Teheranu prepustio Paulu von Ertelu, za koga zapadni izvori nemaju nikakve podatke.

Skorzeny se predao saveznicima u svibnju 1945. godine sa tvrdnjom da je osobno organizirao prebacivanje Hitlera iz Berlina “na sigurno” i da su Rusi našli spaljene ostatke Hitlerovog dvojnika.

Skorzeny je suđeno, ali je 1948. navodno pobjegao, krio se 18 mjeseci u Njemačkoj da bi se dokopao Španjolske gdje mu je general Franco dao putovnicu. Skorzeny je navodno bio i savjetnik više egipatskih predsjednika, pa i Nasera.

Bio je savjetnik Juana Perona u Argentini i tjelohranitelj njegove žene Evite, a navodno je radio i za izraelski Mosad, prenosi Pogled.ba