Home Crna kronika BiH: Preminula žena koja je zaražena COVIDOM

BiH: Preminula žena koja je zaražena COVIDOM

SHARE

Prvozaražena starija ženska osoba iz klastera u Živinicama, kod koje je bio potvrđen koronavirus, jučer je preminula u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Ova informacija je potvrđena iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva TŽ, iz kojeg su kazali da je pacijentica preminula u prijepodnevnim satima.

“U UKC Tuzla je bila primljena zbog komplikacije osnovnog oboljenja, a naknadnim testiranjem po protokolu je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19”, naveli su iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva TŽ.

Njen pozitivan nalaz na COVID-19 potvrđen je 15. svibnja ove godine, a sve vrijeme je u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti u Tuzli bila s teškom kliničkom slikom.

Nedugo nakon njene hospitalizacije testiranju su podvrgnuta i njena dva sina kod kojih je također utvrđeno prisustvo SARS-CoV-2 virusa.

Oni se nalaze u kućnoj izolaciji, kao i još pet osoba koje pripadaju klasteru u Živinicama u kojem do danas nije utvrđen nulti pacijent.

Inače, od početka epidemije krajem ožujka do jučer u Tuzlanskoj županiji su preminule tri ženske osobe kod kojih je bila potvrđena zaraza koronavirusom.

U ovom trenutku u Tuzlanskoj županiji na SARS-CoV-2 pozitivno je devet osoba. Sada je sedam iz Živinica, dok je po jedna osoba iz Gradačca i Tuzle.

Posljednji slučaj je otkriven jučer i riječ je o 34-godišnjem muškarcu iz Tuzle koji se 14. svibnja ove godine u našu zemlju vratio iz Saudijske Arabije, piše HMS