Home Vijesti HDZ zatražio da se proglasi kraj prirodne nesreće i potpuno normalizira život

HDZ zatražio da se proglasi kraj prirodne nesreće i potpuno normalizira život

SHARE

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH.

Prilikom video sastanka analiziran je rad, odluke, aktivnosti i mjere koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa te kako se ukupna situacija odrazila na zdravstvo, gospodarstvo i funkcioniranje žitelja.

Dužnosnici su kroz raspravu istaknuli kako se gospodarstvu mora dodatno posvetiti kako bi se u potpunosti pokrenuli svi procesi koji su zbog pandemije bili u zastoju.
Komentirana je i zdravstveno epidemiološka situacija, koja je ocjenjana stabilnom. Dužnosnici su naglasili kako bi bilo važno pokrenuti inicijativu za ukidanje stanja nesreće u Federaciji BiH, uz naglasak na pridržavanju mjera socijalnog razmaka. Stanje se normalzira, životni tijek se mora nastaviti ali se mora biti na oprezu, zaključili su sugovornici.

Komentirana je aktualna politička situacija u Federaciji BiH, dužnosnici Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, te ministri u Vladi Federacije BiH, naglasili su važnost političkih aktivnosti, mora se polako vraćati normalnom načinu rada, pokretati nove inicijative i odluke te ublažavati sve posljedice pandemije.