Home Šport Lacković završio veliku karijeru: Za reprezentaciju sam igrao srcem

Lacković završio veliku karijeru: Za reprezentaciju sam igrao srcem

SHARE
Proslavljeni hrvatski rukometaš Blaženko Lacković (39) nakon 23 godine odlučio je završiti igračku karijeru. Igrao je na poziciji lijevog vanjskog, nadimka “Haubica iz Marofa”, a karijeru je započeo u Novom Marofu, igrao je i za Varteks Varaždin, Zagreb, Flensburg, HSV, Vardar, Kiel.

Osvojio je brojne klupske trofeje, a u dresu reprezentacije postigao je 571 pogodak u 195 nastupa.

Uzeo je ukupno 10 medalja, od mediteranskog zlata u Tunisu 2001. godine, preko svjetskog i olimpijskog zlata u Portugalu i Ateni 2003. i 2004.,  pa dva svjetska (2005.,2009.), dva europska srebra (2008.,2010.), i tri bronce u 2012. i 2013. godini (olimpijska u Londonu, europska u Srbiji te svjetska u Španjolskoj).

Ovom prilikom oprostio se popularni “Blaž” od navijača na Instagramu:

Nakon dugih 23 godina karijere, ponosan mogu zaključiti jedno poglavlje i započeti drugo. Uživao sam u svakom provedenom trenutku na terenu! Naučio da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji! Posebno sam ponosan na vrijeme provedeno u reprezentaciji, za koju sam uvijek igrao sa srcem!

Najveća hvala mojoj supruzi Nikolini koja je moja najveća podrška i oslonac! Isto tako zahvaljujem mojoj djeci koji su moja velika motivacija!

RK Novi Marof, RK Varteks Varaždin, RK Zagreb, RK Metković, SG Flensburg Handewitt, HSV Hamburg, Vardar Skoplje, THW Kiel i na kraju svom Hamburgu, zahvaljujem što su bili predivni dio mog putovanja.

Hvala mojim suigračima-prijateljima, trenerima, navijačima, fizioterapeutima, doktorima i zaposlenicima klubova. Nimalo tužan, naprotiv, pun samopouzdanja preuzimam novu ulogu pomoćnog trenera u Hamburgu! Veselim se kao i uvijek novim izazovima!