Home Crna kronika Saslušani prvi svjedoci na suđenju za ubojstvo Nine Ivankovića, evo što su...

Saslušani prvi svjedoci na suđenju za ubojstvo Nine Ivankovića, evo što su rekli!

SHARE

Prva koja je svjedočila bila je Stojka Ivanković, supruga ubijenog Ivankovića. Ona je na upit tužiteljice kazala da je s pokojnim Ivankovićem bila u braku 25 godina te da imaju troje djece, a izjavila je i da je povremeno radila u motelu.

Saslušanjem prvih svjedoka Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije jučer je u Županijskom sudu Mostar nastavljeno suđenje Suniti Hindić (21) optuženoj za ubojstvo Nine Ivankovića, vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara.

Hindić se prema optužnici koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko tereti da je Ivankovića, s kojim je bila u kraćoj ljubavnoj vezi, ubila 4.listopada 2019.godine oko sedam sati ujutro u motelu nakon svađe između njih dvoje. Potom je nakon što je Hindić napustila objekt, odvezavši se taksijem, uslijedila prepirka između njih dvoje SMS porukama, nakon čega se ona vratila i usmrtila ga iz njegovog pištolja CZ 7,65.

Prva koja je svjedočila bila je Stojka Ivanković, supruga ubijenog Ivankovića. Ona je na upit tužiteljice kazala da je s pokojnim Ivankovićem bila u braku 25 godina te da imaju troje djece, a izjavila je i da je povremeno radila u motelu. Kao oštećena kazala je da traži kažnjavanje optužene Hindić i prema njoj postavlja imovinsko-pravni zahtjev koji će naknadno precizirati.

Dok Stojka Ivanković nije bila u motelu tijekom večeri koja je prethodila ubojstvu, kada su Ivanković i Hindić sjedili u društvu u kojem su bili Adnan Šljivo te dvojica muškaraca iz Hrvatske, kao ni u vrijeme ubojstva, njihov sin, Roberto, koji je svjedočio nakon majke kazao je da je radio 3.listopada od 12 do 22:30 sati. On je, inače, u motelu radio kao konobar i te večeri je usluživao goste, među kojima i društvo u kojem su se nalazili njegov otac i Hindić. Usluživao ih je, kazao je, viskijem i pivom te rekao da „pred njim nitko od njih nije konzumirao kokain“.

Kazao je i da mu je Hindić poznata te je naveo da je dolazila u motel „nekad sama, a nekad s prijateljima”.

Također, naveo je kako mu je bilo poznato to da mu otac ima pištolj, koji je jedno vrijeme držao u automobilu, a poslije u svojoj sobi u motelu u noćnom ormariću te je oružje, nakon što mu je to predočeno, prepoznao na fotografiji.

Miro Perić je svjedočio na okolnosti događaja tog kobnog jutra kada se našao u ugostiteljskom objektu „Pržina“ prekoputa „Ville Ivanković“, gdje je, kazao je, došao oko 7.15 sati na kavu, kada je, kako je izjavio, dotrčao njemu nepoznati muškarac koji je rekao „da nešto nije uredu s gazdom motela“ te da zovu Hitnu.

Kako nije znao broj Hitne,kako je rekao, nazvao je policiju na Buni (Policijska postaja Mostar-Jug op.a.) gdje mu je rečeno „kako je već neko zvao Hitnu“. On i Igor Soldo, koji je s njim bio u „Pržini“ su nakon toga krenuli prema motelu, gdje su na glavnom ulazu zatekli osobu plave kose, koja je „žurno izlazila“, piše ‘Avaz’, prenosi HMS