Home Politika IZETBEGOVIĆ REAGIRAO NA PRIVOĐENJE NOVALIĆA Kaže da se radi o udaru...

IZETBEGOVIĆ REAGIRAO NA PRIVOĐENJE NOVALIĆA Kaže da se radi o udaru Tužiteljstva BiH i Hrvata na Bošnjake

SHARE

-Uvjeren sam da će se privođenje premijera Novalića, ponižavanje i zadržavanje u pritvoru, pokazati potpuno neopravdanim. Pozivam Tužiteljstvo BiH da hitno izađe u javnost s dokazima protiv Novalića i da se ne sakriva iza fraza o „potrebama tajnosti zbog zaštite istrage”, stoji u izjavi za javnost predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je i zamjenik predsjedatelja doma naroda Parlamenta BiH.

Predsjednik SDA u najvećoj korupcijskoj aferi koja potresa BiH i u koju su umješan kadrovi stranke na čijem je čelu u svemu vidi – “udar na Bošnjake”.

-Siguran sam da nikakvih dokaza nema, da ih neće ni biti, i da se radi o nastavku udara na bošnjačke prvake koje je počelo imenovanjem Gordane Tadić na poziciju glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH i podizanjem niza optužnica protiv generala Armije R BiH – izjavio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

On se upitao ako je premijer Fadil Novalić priveden zbog afere „Respiratori” po „zapovjednoj odgovornosti“, zašto nisu privedeni i ispitani i ministar zdravstva, direktor Zavoda za javno zdravstvo, šefica Kriznog stožera i ministrica financija Federacije BiH?

-Jedino što ih odvaja, i očigledno amnestira u odnosu na Fadila Novalića, je to što pripadaju istom narodu kao i tužiteljica Tadić. Što nisu Bošnjaci. Tužiteljici Tadić sigurno ne pada na pamet da zbog afere vezane za nabavu poljske bolnice od strane Vlade RS pozove na svjedočenje premijera RS, da mu oduzme mobilni telefon i zadrži ga u pritvoru. Takvo poniženje je skoro nezamislivo, zar ne, jer on nije Bošnjak. Tužiteljstvo BiH je na protuzakonit način kukavički amnestiralo rukovodstvo RS koje je izvršilo flagrantan udar na odluku Ustavnog suda i organiziralo protuustavan referendum pred izbore 2018 godine. Na očigled domaće i međunarodne javnosti slučaj je zataškan. Možemo zamisliti što bi se dogodilo s Bošnjacima da su napravili sličnu stvar?! – navodi Izetbegović u svojoj reakciji.

Tužiteljica Tadić, kako dodaje predsjednik SDA , uporno izbjegava procesuirati predmete dokazanih teških zločina nad Bošnjacima koje je Tužiteljstvu BiH proslijedio Haški tribunal kao prioritetnu ,,A listu”.

-Eskivirala je aferu „Potkivanje” s jasnim dokazima protiv predsjednika VSTV, amnestirala aferu oslobađanja ratnog zločinca Marka Radića od strane državnog ministra Pravde itd. Kriterij je jasan – počinitelji nisu Bošnjaci, stoji u Izetbegovićevoj reakciji.

-Vrijeme je da se Bošnjaci zamisle nad navedenim činjenicama, i da ne sudjeluju u samodestrukciji koja vodi ka udaru na ustavnopravni poredak i poziciju Bošnjaka u BiH. Neka se upitaju zašto nitko nije procesuiran za desetine tisuća projektila ispaljenih u višegodišnjoj opsadi Goražda, a general Ramiz Dreković odgovara za dva projektila ispaljena na Kalinovik? Drekoviću se sudi pred Sudom BiH dok general Novak Đukić odgovoran za pobijenu mladost na tuzlanskoj kapiji slobodan šeta Beogradom! – navodi Bakir Izetbegović u reakciji na pritvaranje federalnog premijera Fadila Novalića.

Podsjećamo, Tužiteljstvo BiH sumnjiči uhićenog premijera FBiH Fadila Novalića, vlasnika kompanije “Srebrena Malina” Fikreta Hodžića i direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka u aferi “Respiratori” teškoj 10,5 milijuna KM za više kaznenih djela, saznaje “Avaz“.